Obdukcija pokazala: Napadač iz Pariza bio pun alkohola i droge

Ziyed Ben Belgacem imao je 0.93 grama alkohola po litri krvi, što je gotovo dvostruko više od ograničenja za vožnju u Francuskoj, a također je utvrđeno da je uzeo kanabis i kokain pišu 24sata
Ziyed Ben Belgacem imao je 0.93 grama alkohola po litri krvi, što je gotovo dvostruko više od ograničenja za vožnju u Francuskoj, a također je utvrđeno da je uzeo kanabis i kokain
Pročitajte više na: http://www.24sata.hr/news/obdukcija-pokazala-napadac-iz-pariza-bio-pun-alkohola-i-droge-516484 – 24sata.hr
Muškarac koji je napao vojnikinju u pariškoj zračnoj luci Orly prije nego je ubijen hicima policije bio je pod utjecajem droga i alkohola, pokazali su rezultati obdukcije, prenose u ponedjeljak agencije.
Ziyed Ben Belgacem imao je 0.93 grama alkohola po litri krvi, što je gotovo dvostruko više od ograničenja za vožnju u Francuskoj, a također je utvrđeno da je uzeo kanabis i kokain, naveli su pravosudni izvori nakon obdukcije završene u nedjelju.
Francuz tuniškog podrijetla, 39-godišnji Belgacem ubijen je u subotu kada je pokušao zgrabiti oružje vojnikinji u pariškoj zračnoj luci Orly uz povike da “će “umrijeti za Alaha”.
Prvi elementi istrage pokazali su da je Belgacem imao podeblji kriminalni dosje uključujući presude za krijumčarenje i preprodaju droga te da je bio radikaliziran u zatvoru.
Nema pokazatelja da je imao suučesnike, a njegov otac, rođak i brat pušteni su iz pritvora u nedjelju.
Belgacemov otac je po izlasku iz pritvora odbacio navode da mu je sin terorist rekavši da je njegov sin pio alkohol i nikada se nije molio.
– A pod utjecajem alkohola i kanabisa  – evo kako se završi – rekao je otac za mrežu Europe 1.
Prije napada u zračnoj luci, Belgacem je pucao na pripadnika snaga sigurnosti na kontrolnoj točki na sjeveru Pariza u predgrađu Garges-les-Gonesse, a zatim je ukrao automobil.
Francuska je na visokom stupnju pripravnosti nakon terorističkih  napada na Pariz i Nicu u kojima je ubijeno najmanje 238 osoba u nešto više u dvije godine.
Nakon koordiniranih napada na Pariz u studenome 2015., francuska vlada proglasila je izvanredno stanje koje je produljemo krajem srpnja peti put i ostat će na snazi do srpnja 2017. (24sata.hr)
Facebook Comments