Kim Jong-un ignorira upozorenja iz SAD-a

KIM JONG-UN IGNORIRA UPOZORENJA IZ SAD-a: ‘Sjeverna Koreja će nastaviti razvoj nukleranog oružja i interkontinentalnih balističkih raketa!’
Sjeverna Koreja ne strahuje od širenja sankcija SAD-a, koje bi bile usmjerene na odsjecanje te zemlje iz globalnog financijskog sustava i nastavit će s ubrzanim razvojem svojih nuklearnih i raketnih programa, izjavio je u utorak za Reuters zamjenik veleposlanika pri sjevernokorejskoj misiji Ujedinjenih naroda u Ženevi Choe Myong Nam.
To uključuje razvoj “sposobnosti preventivnog prvog napada” i interkontinentalne balističke rakete (ICBM), dodao je.
Reuters je u ponedjeljak izvijestio, citirajući višeg američkog dužnosnika u Washingtonu, da Trumpova administracija razmatra širenje sankcija prema Sjevernoj Koreji, kojima je cilj zaustaviti širenje nuklearnog i raketnog programa.
Sjevernokorejski dužnosnik smatra kako najava proširenja sankcija proizlazi iz posjeta američkog državnog tajnika Rexa Tillersona Japanu, Južnoj Koreji i Kini, te kaže kako nisu zabrinuti zbog moguće zabrana međunarodnih transakcija.
Korejski izaslanik postojeće je sankcije nazvao “odvratnima i nehumanima” te dodao kako je Sjeverna Koreja pod sankcijama već pola stoljeća, ali preživljava zahvaljujući svojoj samodostatnosti.
Osudio je zajedničke vojne vježbi koje na podijeljenom korejskom poluotoku trenutačno provode Sjedinjene Države i Južna Koreja (jutarnji.hr)
Facebook Comments