Problemi bivše predsjednice Južne Koreje

ŽIVOTNI PAD DONEDAVNE PREDSJEDNICE JUŽNE KOREJE Prvo su je svrgnuli s vlasti, a sada su je uhapsili, završila je iza rešetaka
Južnokorejski sud u petak je odobrio uhidbeni nalog za svrgnutu predsjednicu Park Geun-hye, prvu demokratski izabranu čelnicu te države koja je zbačena s pozicije zbog optužbi o mitu i zloporabi položaja.
Park može biti u pritvoru do 20 dana dok se istražuju optužbe da se udružila s prijateljicom Choi Soon-sil kako bi stvarale pritisak na velike tvrtke da doniraju zakladama koje su podržavale njezinu politiku.
Sudac u Seulu je priopćio kako „su prihvaćeni razlog i potreba za nalogom jer su potvrđene glavne optužbe protiv nje, a dokazi mogu biti uništeni“.
U međuvremenu je objavljeno kako je donedavna šefica države i formalno uhićena.
Park je na istom sudu u četvrtak svjedočila osam sati, pa je u susjednom uredu tužitelja čekala dok je sudac proučavao dokaze i argumente za njezino uhićenje.
Bivša 65-godišnja predsjednica je u četvrtak stigla na sud s argumentom da ne smije biti uhićena ili pritvorena dok tužitelji istražuju taj skandal. Istaknula je da ne postoji rizik od njezinog bijega, te da neće utjecati na dokaze.
I ona i Choi su odbacile krivnju za iznesene optužbe. (jutarnji.hr)
Facebook Comments