“Na korak ste od rata s nama!’

OZBILJNA PRIJETNJA RUSKOG PREMIJERA SAD-u, RUSKI VOJNI BROD KRENUO PREMA AMERIČKIM RAZARAČIMA KOJI SU NAPALI SIRIJU? ‘Na korak ste od rata s nama!’

Ruski premijer Dimitrij Medvedev u petak je kazao da su američki raketni napadi na sirijsku zračnu bazu na korak do sukoba s ruskom vojskom.
Američki dužnosnici su ruske snage unaprijed izvijestile o napadu krstarećim projektilima, čiji je cilj bio kazniti sirijsku vladu zbog kemijskog napada početkom tjedna, izbjegavajući pritom rusko osoblje.

Satelitske snimke ukazuju da je pogođena zračna baza Shayrat domaćin ruskim specijalnim snagama i da se u njoj nalaze i ruski vojni helikopteri. Dio je to plana Kremlja da se sirijskoj vladi pomaže u borbi protiv Islamske države

Medvedev je na društvenim mrežama napisao da su američki zračni udari protuzakoniti te da su bili “na korak od vojnog sukoba s Rusijom”.

U međuvremenu, Fox News javlja kako je ruski vojni brod ušao u istočni Mediteran te se uputio prema području s kojega su dva američka razarača lansirala raketni napad prema metama u Siriji.

Ruska fregata Admiral Grigorovich RFS-494 uplovila je u bosporski tjesnac prije nekoliko sati, iz smjera Crnoga mora, rekli su navodno američki vojni službenici. Prema tim informacijama, brod se upravo kreće prema američkim razaračima.

Ruski Admiral Grigorovich naoružan je naprednim krstarećim raketama Kalibr.

Ruska agencija TASS pak javlja kako se fregata uputila prema sirijskoj luci Tartus, u sklopu rutinskog putovanja, pozivajući se na vojno-diplomatski izvor. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments