‘Dondur nas je ucjenjivao i podnijet ćemo kaznenu prijavu protiv njega’

Iz Vindije su poslali priopćenje kojim, kažu, u potpunosti odbacuju sve navode i klevete koje su danas iznesene pred hrvatsku javnost u HRT-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u dva’. Tužbu protiv Rajka Dondura najavio je i prozvani Milan Kovač
Bivši radnik varaždinske Vindije Rajko Dondur danas je ustvrdio da je 1994. predsjedniku Fonda za privatizaciju Milanu Kovaču donio ‘plavu kuvertu’ s 20.000 njemačkih maraka kako vi Vindija kupila tvrtku Koka te da je Vindija muljajući s računima državni proračun na konto PDV-a oštetila za 80 milijuna kuna u četiri godine.
‘Poslovni sustav Vindija u potpunosti odbacuje sve navode i klevete koje su danas iznesene pred hrvatsku javnost u HRT-ovoj emisiji ‘Nedjeljom u dva’.
Prije svega treba jasno reći da se ovdje radi o izjavama čovjeka za kojeg imamo čvrste materijalne dokaze da je iznošenjem raznih neutemeljenih tvrdnji ucjenjivao i iznuđivao Poslovni sustav Vindija zbog čega ćemo protiv istog već sutra biti primorani podnijeti kaznenu prijavu.
Vjerujemo da ove informacije gospodin Dondur u pripremi razgovora nije podijelio s novinarima HRT-a, za razliku od podataka o svojim kaznenim postupcima i presudama o kojima je govorio.
Poslovni sustav Vindija u ovom je trenutku prvenstveno usmjeren na pronalaženje rješenja problema između dobavljača i Agrokora i očuvanje radnih mjesta’, poručili su iz Vindije i zaključili: ‘Indikativan je trenutak u kojem se javljaju ove klevete, no spremni smo nositi se i s ovakvim podmetanjima.’
Tužbu je najavio i prozvani Milan Kovač. ‘To što se radi je monstruozno. Tužit ću Rajka Dondura, tog gospodina nikada u životu nisam ni čuo ni vidio.
Osim toga, malo su se i preračunali jer ja 1994. nisam bio na čelu Fonda. Predsjednik Fonda postao sam u svibnju 1995. godine’, izjavio je Milan Kovač za Jutarnji list.(tportal.hr)
Facebook Comments