Istražitelji upali u dvije velike tvrtke za otkup poljoprivrednih proizvoda i češljaju papire

Katica Novoselac, supruga šefa tvrtke Cezareja, bila je među onima koji su pokrenuli priču o vodi zatrovanoj arsenom
Na vrata dvaju velikih otkupljivača poljoprivrednih proizvoda pokucao je USKOK u utorak ujutro. Upali su u sjedište vinkovačke tvrtke Amarilis i Cezareja sa sjedištem u Nijemcima, a sumnja se na “manipulacije u poljoprivrednom sektoru”. Izvidi su tajni. Moglo se pak neslužbeno čuti da je riječ “o velikoj akciji”, a svemu su svjedočili i radnici među koje su istražitelji “upali” rano ujutro. Marijan Novoselac, inače bivši zamjenik gradonačelnika Otoka, na čelu je Cezareje. Sjedište je tvrtke u Nijemcima, silos im je u poslovnoj zoni u Otoku, a otkupna stanica u Ivankovu. Bave se organizacijom otkupa žitarica i uljarica, registrirani su, konkretno, kao trgovina na veliko žitaricama, sirovim duhanom, sjemenjem i stočnom hranom.
Marijana Novoselca često se viđa na nogometnim utakmicama, a njegova supruga Katica ravnateljica je Osnovne škole u Komletincima i jedna je od onih koji su nedavno javno prozivali i upozoravali da Komletinčani “30 godina piju otrovanu vodu u kojoj je i 14 puta više arsena od dopuštenog”. Pojedinci su odmah iskomentirali da je USKOK-ova akcija u tvrtki njezina supruga svojevrsna “odmazda”.
– Ne mogu ništa komentirati. Hvala na razumijevanju – rekla nam je jučer Katica Novoselac.
Vijest je brzo odjeknula vinkovačkim krajem, pogotovo što se za te tvrtke prije nisu vezale nikakve afere. Amarilis je pak osnovan još 1993., a ima 18 poljoprivrednih ljekarni u Vukovarsko-srijemskoj županiji te po jednu u Imotskom i Sinju. Proizvode i jednodnevne piliće te vlastitu stočnu hranu.
– Veliki su to otkupljivači, ako nema njih, ako nema Agrokora, tko će otkupljivati? – zabrinuti su naši sugovornici upućeni u zbivanja.
Jučer je poslovnica Amarilisa najnormalnije poslovala iako je bila pod opsadom istražitelja koji su kopali po papirima.
– Ne možete doći do vlasnika. Trenutačno nije tu – rekli su nam u Amarilisu. Do zaključenja izdanja nitko od čelnika tvrtki nije bio službeno uhićen.  (vecernji.hr)
Facebook Comments