Mandatno-imunitetno povjerenstvo skinulo imunitet Tomislavu Sauchi

Na sjednici saborskog Mandatno-imunitetnog povjerenstva odlučeno je kako će se Tomislavu Sauchi skinuti imunitet na zahtjev DORH-a koji je proširio istragu vezanu uz aferu Dnevnice. SDP-ovi članovi bili su protiv, no nisu imali većinu glasova.
– Mislim da neke stvari kao SDP trebamo reći. Svaki put smo redovito na svaki zahtjev DORH-a i Uskoka dizali ruke za skidanje imuniteta. Rekli smo da trebamo propitivati tu praksu – rekao je potpredsjednik Mandatno imunitetnog povjerenstva Darko Parić.

– Saucha je ekspresno završio u pritvoru, bio tamo nekoliko dana i ono što se dogodilo kasnije je indikativno – rekao je Parić.
– Mi danas nećemo kao SDP podržati zahtjev za skidanjem dodatnog imuniteta. Tražimo da DORH i USKOK završe istrage za prvo skidanje imuniteta. Nakon toga smo spremni razgovarati o skidanju dodatnog imuniteta – izjavio je Parić.
Ivan Pernar je rekao da DORH nije dobro odradio posao.

– Takvo brzo skidanje još nisam vidio, da tom brzinom ide postupak. Da je DORH kvalitetno obavio posao mi ne bi ovdje sjedili – rekao je Pernar i na kraju rekao da će glasati protiv skidanja imuniteta.

– Protiv Sauche se vodi kaznena istraga, mi smo njemu skinuli imunitet, dva mjeseca je prošlo od toga, mi nemamo nikakve rezultate osim toga da je još jedna gospođa optužena – izjavio je Gordan Maras i rekao da su tražili da se dovede predstavnike DORH-a kako bi dobili odgovore na pitanja.

Više donosi vecernji.hr.

Facebook Comments

No announcement available or all announcement expired.