Boris Lalovac nije nasilnik, SDP: Nismo iznenađeni, poznajemo svog kolegu

Općinsko državno odvjetništvo odbacilo je prijavu protiv bivšeg SDP-ova ministra financija i potpredsjednika te stranke Borisa Lalovca za obiteljsko nasilje. Podsjećamo, Lalovčeva supruga Tončika Anastasija Lalovac prijavila ga je policiji nakon održanih parlamentarnih izbora u rujnu 2016., a u emisiji Bujica 11. siječnja ga je i javno optužila da ju je suprug verbalno i fizički maltretirao i to dok je, navodno bila teško bolesna. Bivši ministar tada je poslao priopćenje u kojem lažnima naziva optužbe za obiteljsko nasilje. A u priopćenju medijima naveo je da štetu trpi njihov maloljetni sin te kako radi njegove zaštite o toj temi više neće javno nastupati.

– Žao mi je da moja supruga smatra potrebnim naše obiteljske odnose rješavati na ovakav način, ali ja ne mogu, ne smijem i ne želim ulaziti u motive njezinih postupanja. Jedini tko trpi štetu od iznošenja takvih neistina je naš maloljetni sin. Radi zaštite dobrobiti našega djeteta o ovoj temi više neću javno istupati– stajalo je u Lalovčevu priopćenju objavljenom 12. siječnja ove godine.

Nakon što je buknula afera i Predsjedništvo stranke razgovaralo je na tu temu i tada je odlučeno da će se poštovati volja Borisa Lalovca o povlačenju iz javnog i političkog života sve do okončanja afere.
– Svi se možemo zamisliti u takvoj situaciji, njegovu zamolbu smo prihvatili, znate kakav je kolega Lalovac, bio je vrstan ministar i topao je čovjek. Naravno, kada sve stvari prođu, naći će se načina da se vrati u javni politički život – kazao je tada potpredsjednik stranke Rajko Ostojić.

Boris Lalovac u međuvremenu je rijetko istupao u javnosti iako je redovito dolazio u Sabor i sudjelovao u radu saborskih odbora. Uglavnom je davao izjave iz svog resora. Zadnjih dana pogotovo, što je logično s obzirom na krizu u Agrokoru i s obzirom na to da je jedan od najboljih ekonomskih stručnjaka SDP-a.

Više donosi vecernji.hr.

Facebook Comments