Sutra se ponovno očekuju višesatni zastoji, policija otkrila kako će pokušati ublažiti krizu

HRVATSKA PRED NOVIM KAOSOM NA GRANIČNIM PRIJELAZIMA Sutra se ponovno očekuju višesatni zastoji, policija otkrila kako će pokušati ublažiti krizu
S obzirom na to da se nakon uskršnjih blagdana velik broj ljudi vraća prema državama Europske unije, hrvatska policija procjenjuje kako će u ponedjeljak doći do povećanja gužvi i čekanja na prelazak granice, prvenstveno na izlasku iz Republike Hrvatske prema Republici Sloveniji.
Ciljanu graničnu kontrolu prema građanima EU s pravom slobode kretanja slovenska policija primjenjuje tek nakon višesatnih zastoja pa su gužve i čekanja vrlo vjerojatni, navode u MUP-u.
Kako bi se čekanje za prelazak granice smanjilo što je više moguće, hrvatska policija, kako navodi, poduzima sve mjere i radnje koje ima na raspolaganju.
– Za državljane Europskog gospodarskog prostora (zemlje EU te Norveške, Islanda i Lihtenštajna) i Švicarske Konfederacije pripremili smo, ako to bude potrebno, preusmjeravanja prometa na manje granične prijelaze na kojima ne bude većih gužvi. U suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom pripremamo aktivnosti potpore putnicima koji će čekati na graničnim prijelazima Bregana i Macelj, kažu u MUP-u.
– Kako bi izbjegli gužve i zastoje, policija poziva sve putnike da prate informacije o stanju prometa na graničnim prijelazima koje redovito objavljuje HAK na svojim internetskim stranicama, zaključuje MUP. (jutarnji.hr)
Facebook Comments

No announcement available or all announcement expired.