Maras prozvao Marića zbog povlaštenog kredita HPB-a; ministar uzvratio: Sve je bilo po zakonu

Zastupnik SDP-a Gordan Maras najavio je da će vrlo brzo SDP zatražiti opoziv ministra financija te istaknuo to da je Zdravko Marić 2010. kao državni tajnik dobio povlašteni kredit HPB-a.
Zastupnik SDP-a Gordan Maras najavio je u srijedu da će SDP vrlo brzo zatražiti opoziv ministra financija Zdravka Marića.

Tvrdi da je Zdravko Marić 2010. godine kao predsjednik Nadzornog odbora HPB-a, državne banke, dobio kredit po povlaštenim uvjetima. Maras kaže da je Marić kao državni tajnik, dakle dužnosnik, dobio povlašteni kredit na koji su imali pravo zaposlenici HPB-a.

Ministar financija Zdravko Marić za Media servis je poručio da je sve bilo prema tada važećem pravilniku, kao i da je to naveo u svojoj imovinskoj kartici.

O političarima koji su dobili kredite po iznimno povoljnim kamatnim stopama, nedostupnim ostalim građanima, pa i o spomenutom HPB-ovom kreditu Zdravku Mariću, tportal je pisao lani u veljači.

U HPB-u je Marić 2010. godine podigao kunski kredit od 1,25 milijuna kuna uz kamatu od četiri posto. U to vrijeme ostali građani zaduživali su se u kunama po kamatama od šest do 6,5 posto.

Ivan Pernar, nakon desetominutne stanke koju je Živi zid zatražio zbog deložacije Zadranke Nade Bosnić, ‘gospodi iz HDZ-a’ je dao rok od 24 sata da riješe problem gospođe Bosnić.
Ako treba, rekao je, spreman je zbog toga opet napraviti cirkus u sabornici, a Vladu je optužio da ne radi ništa za građane kojima prijeti deložacija, dok s druge strane hitno donosi specijalni zakon nakon što se Todorićev Agrokor našao u problemima.

Više donosi tportal.hr.

Facebook Comments