Pao s ekipom koju terete da je kasirala milijune od naivnih građana

VELIKA AKCIJA USKOKA I POLICIJE U ZAGREBU, UHAPŠEN I MUŽ NAŠE BIVŠE MISICE Pao s ekipom koju terete da je kasirala milijune od naivnih građana
Ivica Đolo, 38-godišnji suprug nekadašnje Miss universe Ivane Delač, protiv kojega se vodi više kaznenih postupaka uglavnom za kaznena djela prijevare, u srijedu je ponovno uhićen.
Krivotvorene isprave
Ovoga puta “pao” je u koordiniranoj akciji policije i USKOK-a, usmjerenoj razbijanju skupine osumnjičene za organizirano varanje građana, kojima su nudili povoljnu kupnju gradskih stanova i tako od njih izvukli gotovo dva milijuna kuna. Kako je u četvrtak priopćio USKOK ne navodeći imena osumnjičenih, četvorica uhićenih muškaraca terete se za kaznena djela zločinačkog udruživanja te prijevare i krivotvorenje isprava.
Prema podacima policije i USKOK-a, prvoosumnjičeni Đolo povezao je u zajedničko djelovanje Hrvoja F., Roberta P., Gabrijela V. i niz drugih za sada nepoznatih osoba.
Oni su većem broju građana nudili mogućnost jako povoljne kupnje stanova i zemljišta na području Grada Zagreba, a radilo se o nekretninama preminulih osoba, koje nisu imale nasljednike, pa su one prelazile u vlasništvo Grada.
Glumio suca
Osumnjičeni su, prema optužbi, lažno predočavali zainteresiranima da prije stjecanja prava vlasništva najprije moraju podmiriti navodne troškove poreznog duga i komunalnih doprinosa, za što su u više slučajeva “kasirali” iznose od 139 do 200 tisuća kuna.
Potom su, navodno radi sklapanja ugovora s Gradom, tražili od zainteresiranih kupaca da uplate 1550 kuna po metru kvadratnom za otkup stana.
Kako bi djelovali što uvjerljivije, jedan od osumnjičenih pritom je glumio suca općinskog suda, koji navodno vodi postupke vezane za imovinu. Također su, tvrde istražitelji, koristili lažna imena kako bi prikrili vlastite identitete.
Na opisani način su od rujna prošle godine “zaradili” ukupno najmanje 1,956.000 kuna. USKOK je za trojicu zatražio određivanje istražnog zatvora. Policija poziva moguće daljnje oštećene građane da im se jave ako su bili prevareni na ovaj ili sličan način. (jutarnja.hr)
Facebook Comments