CIA je u bizarnom špijunskom pohodu na Rusiju 60-ih godina u mačke ugrađivala mikrofone

Metode CIA-e su bizarne: Ruse su htjeli špijunirati mačkama! CIA je u bizarnom špijunskom pohodu na Rusiju 60-ih godina u mačke ugrađivala mikrofone, a agenti su pohvaljeni za svoj pionirski rad stvaranja ‘robomačke’

Nekad povjerljivi dokumenti koje je nedavno na svojoj platformi objavio Wikileaks, svjedoče o bizarnim američkim metodama u špijunaži. Najbizarniji dio nedavno objavljenih dokumenata je o mačkama špijunima koje su CIA-ini agenti opremali elektroničkim sustavom te planirali koristiti u svom špijunskom pohodu na Rusiju 1960-ih. piše The Sun.

Projekt nazvan Akustična Kitty program je razvijan 5 godina, a u njega je uloženo oko 13 milijuna američkih dolara. Cilj projekta bio je novitet koji će pomaknuti granice u metodama špijunaže. Kako navodi Wikileaks, mačkin rep služio je kao antena koja je žicom bila spojena s mikrofonima u ušima. Žice su bile skrivene ispod kože, a baterija smještena u prsima.
‘Robocat’ nikad nije pušten na teren, kako piše u CIA-inim dokumentima. Viktor Marchetti, bivši CIA-in agent, za američke novine imao je što reći o gnjusnom projektu.

– Otvorili bi mačku, stavili baterije, sproveli žice. Nakon toga bi ih testirali i testirali. Monstruozno!, kazao je Marchetti.

Bilješka unatoč tome govori o ‘velikom znanstvenom dostignuću američke špijunske agencije’, a zaključuje pohvalom djelatnika koji su radili na tom projektu.
Wikileaks već je objavio seriju CIA-inih i drugih povjerljivih dokumenata. Iz tajne CIA-ine građe nazvane Riznica 7 prije dva mjeseca otkrili su ukupno 8761 dokument među kojima su se našli neki koji bi, ako im se utvrdi autentičnost, mogli predstavljati ogroman skandal. Najintrigantniji su dokumenti u kojima se tvrdi da CIA prisluškuje preko pametnih telefona, ali i preko televizora. Wikileaks navodi kako je CIA u suradnji s britanskom obavještajnom službom MI6 razvila virus koji napada Samsung televizore, Android uređaje, iPhone i PlayStation. (24sata.hr)

 

 

 

Facebook Comments