Požar u C.I.O.S.-u ne ispušta štetne plinove

Požar u C.I.O.S.-u na zagrebačkom Jankomiru je pod kontrolom, priopćeno je iz C.I.O.S-a.
“Požar je pod kontrolom. Plamen je zaustavljen, a vatrogasci trenutačno rahle požarište i zalijevaju opožareni materijal”, kaže se u priopćenju.
U krugu poduzeća C.I.O.S., tvrtke koja prikuplja i prerađuje industrijski otpad, u ponedjeljak oko 20,30 sati buknuo je požar.
Zagrebački Ured za upravljanje u hitnim situacijama priopćio je da je Nastavni zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar obavio više mjerenja kvalitete zraka u neposrednoj blizini požarišta i široj okolini te da nije utvrđena prisutnost štetnih plinova. Zavod će nastaviti mjeriti kvalitetu zraka, a o rezultatima će javnost biti bez odgode obaviještena, kažu u Uredu.
Opreza radi, Ured za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreb u svom je priopćenju uputio građane da vrata i prozore domova drže zatvorenima dok se požar u potpunosti ne ugasi, te da se ne zadržavaju u prostoru širenja dima.
Iz C.I.O.S.-a su izvijestili da je požar možda podmetnut. Kažu da još nije poznat uzrok, ali da je djelatnik zaštitarske službe desetak minuta prije njegova izbijanja primijetio paraglajdera koji je kružio nad otpadom, točno nad mjestom izbijanja požara. (jutarnji.hr)
Facebook Comments