Jurili 190 km/h kroz grad pa sletjeli u potok, dva mlada života zauvijek ugašena!

PRIGORJE ZAVIJENO U CRNO Jurili 190 km/h kroz grad pa sletjeli u potok, dva mlada života zauvijek ugašena!

KRIŽEVCI – Prebrza vožnja i trenutak nepažnje odnijeli su dva mlada života u noći s četvrtka na petak u Križevcima.

Alen Križanić (28) iz križevačkog prigradskog naselja Carevdar i Petra Šantak (17), koja je stanovala u Križevcima, preminuli su na mjestu prometne nesreće, dok je dvojac koji se s njima nalazio na stražnjem sjedištu novog mercedesa c klase prošao s lakšim ozljedama. Riječ je o muškarcima od 50 i 46 godina.

Prema pričanju očevidaca, trojac je pokupio Petru Šantak nakon njene smjene u kafiću gdje je konobarila te su je vozili kući. No, nitko ne zna što je bio povod brzoj vožnji mladog A. Križanića, koji se ovog vikenda trebao vratiti u Njemačku gdje je bio zaposlen posljednjih nekoliko godina u Mercedesu.

Jedan od preživjelih prisutnima na mjestu nesreće ispričao je kako su Alena upozoravali na brzinu te da im nije bilo jasno zašto je jurio 190 kilometara na sat Zagrebačkom ulicom te projurio kroz križanje bez zaustavljanja.

Od siline udarca rasvjetni stup kojeg su ‘pokupili’ na tri mjesta je puknuo, a jedan od preživjelih suvozača izletio je iz vozila kroz vjetrobransko staklo, dok se sam automobil zabio u korito potoka. Sreća u nesreći je što vodostaj nije bio viši jer bi se preostali preživjeli utopio prije nego bi ga vatrogasci uspjeli izvući.

Dodatni napor pružala im je i nova karoserija vozila čiji lim su jedva uspjeli prerezati i na trenutke su čak morali rezati i ispod vode, što dosad nikada nisu radili. Ipak, uspjeli su ga spasiti. Drugi suvozač bez svijesti je ležao na travnatom vrhu korita.

Križevčani ne pamte ovakvu prometnu nesreću. Tim više što nikome nije jasno što je prethodilo ovako brzoj vožnji. Obdukcija će pokazati je li ‘kumovao’ alkohol ili kakvi drugi opijati.

– Mladi su si vjerojatno dali oduška i sve je završilo loše – rekla nam je mještanka Carevdara.

Posljednje što je preminula Petra Šantak napisala na svom Facebook profilu ostavlja dodatni utisak na cijeli događaj.

– Vjerujem da svaka priča pronađe onoga kome je namijenjena; poput poruke upućene iz dalekih vremena – napisala je samo nekoliko sati prije nego je izgubila život. (foto:prigorski.hr/cropix)

Više na Jutarnji.hr

 

Facebook Comments