‘Todorić nam je lagao, ozbiljno razmišljamo o tužbi protiv njega’

Sberbank je oprezan u novom financiranju, traži jamstvo da će se novoodobrena sredstva vratiti te bolju suradnju s izvanrednom upravom i Vladom, kazao je prvi zamjenik predsjednika uprave Sberbanka Maksim Poletaev otkrivši i da razmišljaju o tužbi protiv obitelji Todorić. Iznosi i zamjerke na profesionalnost tima koji vodi proces.

DRUGI ČOVJEK SBERBANKA IZAŠAO IZ BANSKIH DVORA: ‘Daljnje financiranje Agrokora ovisit će o samo jednoj stvari’

Prvi zamjenik predsjednika uprave Sberbanka Maksim Poletaev je u razgovoru za Večernji list rekao je da su mu dugo lagali prezentirajući mu nepotpune bilance. Izgubili su povjerenje, a ono je temelj za nastavak spašavanja pa zato i razmišljaju o tužbi protiv obitelji Todorić.
‘U Agrokoru nema ozbiljnog menadžmenta’
Što se tiče zahtjeva Sberbanka, Poletaev je jasan – traže jamstvo da će se novoodobrena sredstva vratiti te bolju suradnju s izvanrednom upravom i Vladom, a nakon sastanka održanog s premijerom Andrejem Plenkovićem u Banskim dvorima u ponedjeljak kaže da su imali otvoren dijalog.“Premijeru sam jasno rekao kakva je naša pozicija. Prva zamjerka odnosi se na profesionalnost tima koji vodi proces što je važno s obzirom na vrlo jaku konkurenciju trgovačkih lanaca. Važno je znati da je potrebno na tom području imati menadžment koji ima iskustva u tom segmentu u ovom važnom razdoblju za kompaniju. Izgleda da toga sada nema u Agrokoru. Nema dobre organizacije vezane uz tekuće poslovanje. Mislim da bi tim u Agrokoru morao provesti najbolju praksu u segmentu maloprodaje i jedino tako mogu poboljšati trenutačno stanje. Druga izjava prema premijeru vezana je uz novi dug jer želimo imati transparentan proces”, rekao je Poletaev Večernjem listu.
Ističe i da prema njihovoj procjeni “Agrokoru treba manje novca za likvidnost.
‘Ne treba im toliki novac’
“Zašto kompanija treba toliki novac? Naša procjena pokazuje da Agrokoru treba manje novca za likvidnost i da treba pronaći jeftiniji način financiranja kompanije nego što je kroz roll-up. Trenutačni prijedlog roll-up za nas nije prihvatljiv jer smo mi najviše izloženi, za 1,1 milijardu eura. Želimo i veći stupanj međusobnog povjerenja vezanog uz dobivanje informacija, komunikaciju, povjerenje i reakciju od nas ili vaše Vlade i g. Ramljaka. Rekao bih da je sastanak bio veoma produktivan jer smo počeli slušati jedni druge”, kaže Poletaev.(net.hr)

Facebook Comments