VELIKA PLJAČKA U CENTRU ZAGREBA! Razbojnici upali u Centar za korisnike ZG holdinga, radnicima i strankama zaprijetili oružjem pa otrčali s novcem

U ponedjeljak oko 17:30 sati dogodila se pljačka u Centru za korisnike Zagrebačkog holdinga u Ulici grada Vukovara 41. S obzirom da očevid još traje, nema službenih informacija, no pljačka se dogodila sat vremena prije kraja radnog vremena.
‘Modus’ pljačke, prema prvim neslužbenim informacijama, isti je kao i u prethodnoj pljački koja se dogodila 14. prosinca 2016. godine, kada je ukradeno oko 800.000 kuna. U 18 sati ispred ulaza u Centar zatekli smo jednu policijsku maricu i policajce iz PP Trnje te zaštitare iz Robnih terminala Zagreb koji osiguravaju Holding i koji nisu naoružani.
U međuvremenu je policija ogradila ulaz u Holding, a pristigao je i veći broj policajaca i u tijeku su obavijesni razgovori sa zaposlenicima Holdinga.
Prema neslužbenim informacijama, pljačku su počinila dvojica maskiranih razbojnika, zaprijetivši zaposlenicima, zaštitarima i strankama oružjem. Sve je trajalo možda minutu do dvije. Nitko od prolaznika nije ni mogao primijetiti da je u tijeku pljačka, s obzirom da je staklena površina prelijepljena folijom pa se ne vidi unutrašnjost.
Pljačkaši su, kako doznajemo, po izlasku iz Holdinga otrčali Vukovarskom prema Savskoj i najvjerojatnije ušli u vozilo.
Ono što je bilo vidljivo na mjestu događaja je da je policija pokušala doći do snimki s nadzornih kamera, no kako su im rekli zaštitari, neke kamere ne rade, a kamera koja je postavljena točno iznad ulaza je, izgleda, samo lažna kamera tako da od toga policija izgleda neće imati velike koristi.
Zasad još nema službenih informacija o tome koliko je dnevnog utrška odneseno iz Centra za korisnike.
– Ušao je s pištoljem, prošao je otraga iza pulta i izišao van kraj zaštitara… Ljudi su u totalnom šoku, ispričala je jedna zaposlenica holdinga koja je nakratko izašla van iz zgrade.
Po neke šokirane djelatnike Holdinga došli su članovi obitelji, bili su vidno preplašeni i pod dojmom pljačke.
Kako smo neslužbeno doznali, nakon prve pljačke u prosincu napravljena je procjena ugroženosti Centra za korisnike Zagrebačkog holdinga koja je trebala dati odgovor na pitanje što treba poboljšati u sustavu osiguranja da se ne bi ponovila pljačka. Međutim, nepunih šest mjeseci kasnije, to se upravo i dogodilo po istom obrascu.(jutarnji.hr)

Facebook Comments