Mamić se posvađao sa svojim odvjetnicima i otkazao im punomoć, nastavak suđenja mogao bi biti odgođen

NEVIĐENI INCIDENT NA SUĐENJU U OSIJEKU Mamić se posvađao sa svojim odvjetnicima i otkazao im punomoć, nastavak suđenja mogao bi biti odgođen
NOVO 10:15 – Zdravko Mamić reagirao je u sudnici zato što su mu bila narušena prava jer su se svjedoku postavljala po njemu nezakonita pitanja. Rekao je da je odluka o otkazu suradnje Jadranki Sloković donesena naprasno te da nije bila unaprijed smišljena, ali i da je njihova priča sada definitivno završena.

– To je danas došlo samo od sebe iako ako ste primijetili u dosadašnjem tijeku suđenja, već dva tri puta je bila ovakva zaoštrena situacija i normalno da je u meni kiptjelo. Ja poštujem odvjetnike i nema dvojbe da smo završili našu storiju i tu se više ništa ne može popraviti niti ja želim popraviti. Desilo se tako kako se desilo i idemo u nove zadatke, novu raspravu. meni je žao jer ja sam danas mogao barem za sebe, ako ne za vas, biti heroj i ja bi bio danas heroj i ja jesam heroj jer ja znam što je danas Lovren htio svjedočiti i znam što će svjedočiti jer ja sam vidio njegov iskaz i kad ga pročitate vidjet ćete da je sve ovo jedna velika farsa do koje nije trebalo doći.

Dodao je i da mu je žao što mu zakon ne dopušta da se sam brani.

– Nemam ideju tko će mi biti novi odvjetnik. I da je po zakonu moguće ja ne bih ni startao s odvjetnicima, jer ono što omi znaju ja sam već zaboravio – rekao je Mamić.

Ostala je nedoumica gdje status Čede Prodanovića koji je branitelj Zorana Mamića.

Naime, Prodanović se u sudnici tijekom svađe s Mamićem prateći svoju suprugu Sloković, također ustao govoreći da oni otkazuju suradnju Mamiću, a Zdravko je cijelo vrijeme govorio u množini, no jasno je da on ne može otkazati Prodanoviću, kao ni ovaj njemu, budući da nisu na taj način povezani.

Po izlasku sa suda upitali smo Zorana Mamića kakav je status njegovog odvjetnika, no on je naše pitanje ignorirao. Neki kolege prije toga čuli su da je bio u telefonskom razgovoru s Prodanovićem te da su se dogovorili da se nađu za 15-ak minuta.

Zdravko Mamić imao je potrebu reći nešto i o komentarima i napisima na jučerašnje svjedočenje Luke Modrića.

Istaknuo je da je zgrožen količinom negativnosti koje su se u javnom prostoru sručile na kapetana vatrenih kazavši da u njegovoj prašini pete ima više poštenja nego u svima onima koji su se obrušili na njega.

Ponovio je da Modrić u svom iskazu ništa nije promijenio, nego da ga je samo nadopunio i iznio istinu u odnosu na ono kako je to napisano u zapisniku sa ispitivanja u Uskoku.

Mamić je istaknuo i da mu je žao što Lovren nije danas svjedočio

– Ja bih sada i da ga ne čujem potpisao njegov iskaz, koji je i prema onime što stoji u sudskom spisu, a što je on rekao na ispitivanju u Uskoku, točan i istiniti.

On bi danas vjerojatno sve to ponovio i još nadopunio da mu je moj brat Zoran vratio 3,5 milijuna eura koje mu je Lovren posudio. Meni je dovoljno što je dečko rekao u iskazu – rekao je Mamić.

Na novinarski upit, a s obzirom da se sada sve odgađa i je li ovo dio taktike, Mamić je rekao:

– Zašto bi to bio dio taktike? Reci mi jednu insinuaciju po čemu bi to bio dio taktike. Pročitajte iskaz Lovrena u Uskoku. Ja bih dao svoj život da je on danas svjedočio, ali neću dozvoliti da se od mene radi magarca i da mi se uskraćuju osnovna ljudska prava. A to je i pravo na pravično i pošteno suđenje.

– Pa nisam ja ovdje da služim svima njima i vama medijima kao pokusni kunić. Valjda ja imam najveća prava jer mi se sudi, a ako mi ne dozvoliš to na pravedan način onda je normalno da se dešava to što se dešava, jer ja nisam frajer bez jaja. Ja sam frajer s itekakvim jajima. Tko ima potrebu da provjeri, može i to – zaključio je Mamić. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments