Hrvatski branitelj priveden jer je na Facebooku podijelio tuđi komentar o “velikom vođi” Andreju Plenkoviću

KAO U SJEVERNOJ KOREJI Hrvatski branitelj priveden jer je na Facebooku podijelio tuđi komentar o “velikom vođi” Andreju Plenkoviću

Nedugo nakon što je zbog prijetnji premijeru Andreju Plenkoviću na Facebooku uhićen mladić hrvatskih korijena iz Austrije, slična situacija dogodila se u Novoj Gradiški.

Ovog puta, kako javlja eBrod, na obavijesnom razgovoru završio je D.M. Carkov, 44-godišnji hrvatski ratni vojni invalid, dragovoljac koji je sudjelovao u akcijama Bljesak i Oluja. Razlog njegova dovođenja u policijsku postaju je što je na svom Facebook profilu podijelio tuđe komentare koji su se odnosili na premijera Plenkovića.

Iako su ti komentari bili ranije objavljeni te javno dostupni, policija je ipak ocijenila da njihovo objavljivanje predstavlja opasnost za sigurnost premijera. Neke od sadržaja nije stavio pod navodnike, dakle nije bilo vidljivo da citira nekoga i sigurnosne službe ocijenile su da su objavljene poruke upućene visokom državnom dužnosniku koji je u kategoriji štićene osobe „prijetnja“ koju treba provjeriti, priča D.M.Carkov za eBrod. Kako je kroz obavijesni razgovor zaključeno da nema osnovane sumnje za ozbiljnu prijetnju premijeru Plenkoviću pa shodno tomu ni razloga za daljnje procesuiranje tužiteljstvu.

Za prijetnju upućenu službenoj ili odgovornoj osobi u vezi s poslom koji obavlja, sudac može izreći kaznu i do pet godina zatvora. (100posto.hr)

 

Facebook Comments