Nijemci ostali u šoku: ‘Ovakav potop nismo doživjeli u zadnjih 110 godina!’

DIJELOVE EUROPE POGODILO NEZAPAMĆENO NEVRIJEME Nijemci ostali u šoku: ‘Ovakav potop nismo doživjeli u zadnjih 110 godina!’

DIJELOVE EUROPE POGODILO NEZAPAMĆENO NEVRIJEME Nijemci ostali u šoku: ‘Ovakav potop nismo doživjeli u zadnjih 110 godina!’ Snimili i čovjeka kako pliva niz ulicu… Oluja epskih razmjera pogodila i Moskvu, grad ostao potpuno zamračen

Ljetne oluje kakvima svjedočimo u Hrvatskoj zadnja dva tjedna vladaju i u drugim europskim državama, a neke su metropole doživjele pravi potop u zadnja dva dana.
Obilne kiše praćene orkanskim vjetrom poplavile su ceste i podrume diljem Berlina u četvrtak navečer i petak ujutro. Vatrogasne službe maksimalno su angažirane u akciji ispumpavanja vode iz podruma.

 

Čak 600 pripadnika vatrogasnih postrojbi je na zadatku u raznim dijelovima grada, a pomaže im 550 volontera. Kiša je počela padati u četvrtak iza podneva i padala do kasno u noć.
Razina vode u mnogim dijelovima grada dosezala je do koljena. Društvene mreže preplavljene su snimkama apokaliptičnog potopa, a jedan je prolaznik snimio muškarca kako pliva niz ulicu glavnoga grada Njemačke.

 

Prema njemačkom listi Bild, ovako obilna kiša u Berlinu nije viđena u zadnjih 110 godina. Prema službenim podacima, palo je 150 litara kiše po kvadratnom metru u četvrti Spandau.

Olujno nevrijeme pogodilo je danas dijelove Poljske te Moskvu i okolicu, no zasad cure tek štura izvješća. Snimke na društvenim mrežama svjedoče o oluji epskih razmjera. (jutarnji.hr)

 

Objavu dijeli Dobby (@dobbynomaverick)

Facebook Comments

No announcement available or all announcement expired.