Aktualno Županija

Karlovčanin preminuo nakon uboda stršljena

Ubod stršljena bio je jučer fatalan za 40-godišnjeg Karlovčanina koji je nakon toga preminuo u karlovačkoj bolnici.
Stršljen je ubo nesretnog muškarca u dvorištu kuće na Drežniku. Ubod je vjerojatno bio na području zatiljka, a vrlo brzo stigla je ekipa hitne pomoći. Muškarac je hitno prebačen u karlovačku bolnicu, no na žalost, unatoč silnom trudu liječnika, nije mu bilo spasa i preminuo je.
Stradalog muškarca susjedi i poznanici opisuju kao dušu od čovjeka koji je svakome bio spreman pomoći, a Drežničani su u šoku od cijelog događaja.
Ubod stršljena može biti fatalan
Ubod stršljena može biti fatalan. U otrovu stršljena nalazi se acetilholin, tvar koja izaziva jak osjećaj pečenja. Stršljenov je žalac nešto deblji i duži, pa tako i prodire u dublje, nešto osjetljivije slojeve tijela, a to kod uboda daje osjećaj jače boli.
No, ubod stršljena nije uvijek smrtonosan, ali je opasan posebno kod osoba sklonih alergijama ili manjeg imuniteta ili s nekim srčanim problemima, jednako kao i kod uboda ili ugriza svih drugih kukaca uključujući i pčelu. Kod samog uboda u području usta, grla, glave treba se svakako odmah hitno, ali bez panike javiti najbližem liječniku zbog opasnosti od većih oticanja, upozoravaju liječnici.
Na žalost, u slučaju 40-godišnjeg Karlovčanina, stršljenov ubod pokazao se kao okidač tragičnog događaja i smrti.(radio-mreznica)