Žestoko iskri između HDZ-a i predsjednice: ‘Ne može si raditi PR na štetu vlade’

Požari u Splitu i okolici razbuktali su i dosad tinjajući sukob između Vlade i Ureda predsjednice, a prema napisima dnevnog tiska, u Vladi (i HDZ-u) sve su manje skloni podržati Kolindu Grabar Kitarović u pokušaju da zadrži poziciju na Pantovčaku. Nakon što je ministar obrane Damir Krstičević podnio ostavku, revoltiran zbog prozivke predsjednice Grabar Kitarović kako je vojska zakasnila na požarište, premijer Plenković je tu ostavku odbio prihvatiti, usput krenuvši u protunapad na Pantovčak. ‘Ne znam odakle njoj takve informacije’, rezignirano je ustvrdio, još jednom pohvalivši Krstičevića i obrambene snage zbog ‘pravovremene reakcije na terenu’.
Predsjednica je reterirala, ustvrdivši da je Krstičević dobar ministar, no šteta je već bila počinjena. Današnji tisak, međutim, donosi novu porciju ljutnje iz izvršne vlasti.
Iako je do izbora ostalo još dvije i pol godine, neimenovani izvor iz vrha HDZ-a osjetio je potrebu najaviti da se u vrhu stranke ‘još razmišlja’ o tome hoće li podržati predsjednicu u novom pohodu na Pantovčak.
Predsjednica mora voditi računa da ne može udarati po Vladi i ministrima, pogotovo onome koji je neupitan. HDZ ne može trpjeti štetu zbog njezina PR-a, zato ćemo prije donošenja odluke o podršci sve dobro analizirati – rekao je visoki izvor, a prenosi Večernji list.
Jutarnji list, pak, priču sagledava iz rakursa ministra Krstičevića, prepričavajući njegove impresije nakon jučerašnjeg ‘sastanka pomirenja’ s predsjednicom. List donosi kako je ministar nakon njezine poruke iz Salzburga bio toliko ljut da joj se nije htio javiti na telefon, no kako je na sastanku atmosfera ipak bila – pomirljiva.(tportal)

Facebook Comments