Predsjednica: Politika se ne treba miješati u glazbu

Na obilježavaju 22. obljetnice pobjede Oružanih snaga Republike Hrvatske u Glini predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović novinari su upitali treba li Marko Perković Thompson biti kažnjen zbog pozdrava “Za dom spremni” na koncertu u Slunju.
“Što se mene osobno tiče, mislim da se politika ne treba miješati u glazbu, a kad je riječ o bilo kakvoj kaznenoj odgovornosti, o tome trebaju reći svoju riječ pravosudna tijela Republike Hrvatske”, odgovorila je predsjednica.
Na pitanje je li Ministarstvo branitelja trebalo financirati takav koncert, predsjednica je odgovorila da na to pitanje najbolje može odgovoriti ministar branitelja.
Predsjednica je komentirala i stanje u državi, rekavši da je posebno zabrinjava odlazak mladih. Vjerujem da ćemo u godinama koje su pred nama učiniti sve kako bismo prije svega poboljšali, unaprijedili društvenu klimu, gospodarstvo, investicije, kako bi nam mladi ostajali ovdje, ali i kako bismo se pobrinuli za dostojanstven život svakog radnog čovjeka, svakog umirovljenika, svakog branitelja i svakog državljanina Republike Hrvatske, rekla je.
Predsjednica se dotaknula novog zakona o braniteljima. Smatra da će on riješiti mnoga goruća pitanja. Čujem mnoge životne priče koje su doista tragične. Postoji puno nepravdi koje treba ispraviti, neke od njih su pojedinačne, ne mogu se svesti pod stavke zakona, ali vjerujem da će se novim zakonom općenito unaprijediti položaj branitelja i njihovih obitelji, poručila je Grabar-Kitarović.(hrt)
Facebook Comments