FBI STEŽE OBRUČ OKO TRUMPA: AGENTI UPALI U KUĆU ŠEFA NJEGOVE KAMPANJE! ‘Žele mu napakirati toliko toga da će se slomiti i cinkati predsjednika’

 Agenti FBI-a izvršili su pretres doma Paula Manaforta, bivšeg šefa predizborne kampanje američkog predsjednika Donalda Trumpa. Agenti su se pojavili prije zore 26. srpnja, bez prethodne najave, uz sudski nalog za pretres s ciljem da zaplijene dokumente i druge materijale, i to dan nakon što se Manafort dragovoljno susreo s osobljem senatskog Odbora za obavještajna pitanja, na kojem bi trebao svjedočiti u sklopu istrage o ruskom utjecaju na američke predsjedničke izbore.
Specijalni tužitelj Robert S. Mueller III, zadužen za pravosudnu istragu, ovim pretresom pojačava pritisak na Manaforta, koji je već pod serijom istraga raznih aspekata poslovnog i privatnog života. Stručnjaci upućeni u proceduralna pitanja kažu da agenti na pretres sa sudskim nalogom ne dolaze ako ne postoji opravdana sumnja da je počinjeno neko kazneno djelo.
Kako piše Washington Post, Manafortovi saveznici strahuju da Mueller želi montirati slučaj protiv Manaforta nevezano uz predizbornu kampanju, nadajući se da će pokleknuti i pružiti informacije protiv drugih Trumpovih najbližih suradnika samo da ga puste na miru.
Među dokumentima koje je Manafort dao senatskim povjerenstvima nalaze se i bilješke koje je pisao tijekom sastanka s Donaldom Trumpom Jr. i ruskim odvjetnicom, dubinski povezanom s Kremljom, u Trump Toweru u srpnju 2016.
Kako se iz e-mailova može doznati, Trump mlađi dogovorio je sastanak s odvjetnicom i na njega pozvao Manaforta jer je očekivao da će dobiti informacije koje bi mogle u izbornoj kampanji naškoditi protukandidatkinji Hillary Clinton.
Inače, Manafort je 80-ih kao lobist i politički konzultant radio sa stranim klijentima, među kojima su bili i dvojica diktatora koji su tada bili američki saveznici, a prije uključivanja u Trumpovu kampanju radio je u Ukrajini za proruskog predsjednika Viktora Janukoviča, koji je u međuvremenu svrgnut s vlasti i pronašao utočište u Rusiji.(jutarnji.hr)
Facebook Comments