Ministarstvo branitelja izbacilo prve brojke: Za proslavu Oluje smo potrošili 1.040.000,00 kn, ali to nije konačna svota

Iz Ministarstva branitelja su odaslali priopćenje o troškovima ovogodišnje proslave vojne akcije “Oluja”, koje i OGportal prenosi  u cijelosti:

Uz sudjelovanje u organizaciji i sufinanciranje središnjeg obilježavanja obljetnice Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice VRO Oluja u Gradu Kninu, Ministarstvo hrvatskih branitelja ove, kao i prijašnjih godina, podržava obilježavanje te važne obljetnice i u drugim gradovima u Republici Hrvatskoj.

Ministarstvo hrvatskih branitelja, zajedno s drugim resornim ministarstvima, gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj u kojima se proslava organizira, a u suradnji s braniteljskim i stradalničkim udrugama iz Domovinskog rata, svake godine sufinancira troškove tehničke potpore u organizaciji proslave ovog iznimno značajnog datuma u novijoj hrvatskoj povijesti.

Tako je 2015. godine ovo Ministarstvo sufinanciralo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 20. obljetnice VRO Oluja u Kninu, Slavonskom Brodu, Sinju, Zagrebu i Zadru te odlazak hrvatskih branitelja na proslavu u Zagreb i Knin u ukupnom iznosu od 1.071.638,50 kuna.

U 2016. godini Ministarstvo hrvatskih branitelja sufinanciralo je obilježavanje ove obljetnice u Kninu, Kaštelima, Šibeniku, Zadru, Zagrebu, Rijeci, Sisku, Osijeku i Slavonskom Brodu te odlazak hrvatskih branitelja na proslavu u Knin s ukupnim iznosom od 1.179.025,00 kuna.(foto:KAportal)

Facebook Comments