Aktualno Županija

Turista i dalje sve više: u lipnju u Karlovcu 21% noćenja više nego lani, Aquatiku u pola godine posjetilo 57.933 turista

Dobri turistički rezultati nastavili su se i u lipnju, u kojem je Karlovac posjetilo 4.319 turista, koji su ostvarili 5.477 noćenja. U usporedbi s istim mjesecom prošle godine to je 29% turističkih dolazaka više i 21% noćenja više pa se može sa zadovoljstvom zaključiti kako se nastavlja kontinuirani turistički rast koji sada već traje dvije i pol godine.

Ako gledamo samo strane turiste poboljšanje je još očitije, jer je u odnosu na lanjski lipanj Karlovac posjetilo 35% više stranih gostiju, koji su pritom ostvarili 31% noćenja više nego lani. U lipnju je zato pao broj dolazaka i noćenja domaćih gostiju, kojih je bilo 13% manje nego lani.

Dakako, to se odnosi samo na noćenja, jer sve su češći jednodnevni izleti u Karlovac i okolicu, što možemo svakodnevno vidjeti i na gradskim ulicama, a turističkoj prepoznatljivosti i zanimljivosti Karlovca i dalje ogroman doprinos daje Aquatika koju je u prvih šest mjeseci ove godine posjetilo čak 57.933 gostiju.(KAportal)