Dalmacija u plamenu: Gori kod Vodica, Rogoznice i Šestanovca, vatra se širi

Dalmacija je opet u plamenu: u Prpuši kod Šestanovca poslijepodne je izbio veliki požar koji gase vatrogasci uz pomoć dva protupožarna helikoptera i jednog airtractora, veliki požar koji je planuo u 12,48 minuta na benkovačkoj cesti kod brda Mrdakovica blizu Vodica i Zatona, proširio se prema Raslini i gasi ga 71 vatrogasac uz pomoć zračnih snaga, a novi požar buknuo je nešto iza 16,40 sati poviše Sapina Doca u blizini Rogoznice i njega gase 17 vatrogasaca.
U zaleđu Vodica opet je buknuo požar. Gore makija, borova šuma i maslinici, a u gašenje je uključeno više od 70 vatrogasaca, uz pomoć kanadera i air tractora. Gust crni dim vidljiv je iz Vodica, Šibenika i s otoka šibenskog arhipelaga. ‘Desilo se ono čega su se gasitelji bojali. Vatra je prešla cestu Raslina-Zaton. Gasitelji se više neće moći oslanjati na zemaljske znage nego samo zračne. Koncentrirat će se na obranu samog naselja Rasline’, kazao je vatrogasni zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimir Milošević.
Protupožarne zračne snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iz Zemunika upućene su na požarište Zaton kod Šibenika gdje u gašenju sudjeluju tri kanadera i tri air tractora, izvijestilo je Ministarstvo obrane. S velikim požarom koji je planuo danas u 12,48 minuta na brdu Mrdakovica kod Vodica bori se više od 50 vatrogasaca.
Na Mrdakovici gore trava, makija i nisko raslinje, a stanovnici Vodica nisu u opasnosti, kazali su u Županijskom centru 112. Gust crni dim vidljiv je iz Vodica, Šibenika i s otok
a šibenskog arhipelaga.(tportal)

Facebook Comments

No announcement available or all announcement expired.