Objavili njegovu fotografiju, a on se sam predao: ‘Danas uopće nisam bio u Barceloni’

POLICIJA KAO GLAVNOG OSUMNJIČENOG NAVELA KRIVOG ČOVJEKA? Objavili njegovu fotografiju, a on se sam predao: ‘Danas uopće nisam bio u Barceloni’

U roku nekoliko sati nakon što se muškarac kombijem zaletio među ljude u turističkom središtu Barcelone i pokosio nekoliko desetaka pješaka, španjolska je policija osumnjičila Drissa Oukabira (28). Smatra se da je on i prvi uhićeni zbog ovog terorističkog napada, piše Guardian.

Prema prvotnim izvještajima španjolskih medija, na Oukabirovo je ime unajmljen kombi marke Fiat u jednom gradu 25 kilometara od centra Barcelone, a tim je kombijem pokošeno više od 100 ljudi na La Rambli, najpoznatijoj ulici u samom središtu Barcelone.

Prema njegovoj stranici na Facebooku, koja je vrlo brzo nakon uhićenja uklonjena, živio je u francuskom Marseillesu, a onda je preselio u španjolski grad Ripollu. Izvori iz policije kažu da je imao neku vrstu boravišne dozvole koja se izdaje strancima koji žive u Španjolskoj te da je u državi bio legalno.

Španjolske novine ABC navode da je svojevremeno bio izdan nalog za njegovo uhićenje zbog nasilja u obitelji, no policija ga ni u jednom trenu nije sumnjičila za teroristiške aktivnosti. El País piše da je proveo neko vrijeme u zatvoru u Figueresu, a pušten je 2012. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments