Na Bajakovu se čeka čak šest sati, velike kolone i na Maclju

Video – Zbog konstantnog priljeva vozila moguće je da će tijekom dana za ulazak u Hrvatsku na prijelazu Bajakovo-Batrovci biti potrebno i više od sedam sati. Na Lučkom nema većih čekanja
Na graničnom prijelazu Bajakovo-Batrovci na autocesti A3 za ulazak iz Srbije u Hrvatsku čeka se i do šest sati, dok je zadržavanje iz suprotnog pravca na putničkom terminalu oko 30 minuta, priopćio je u nedjelju ujutro Auto-moto savez Srbije (AMSS).

 

 

Zbog konstantnog priljeva vozila moguće je da će tijekom dana za ulazak u Hrvatsku na prijelazu Bajakovo-Batrovci biti potrebno i više od sedam sati, a srbijanska policija nastoji rasteretiti tu prometnicu preusmjeravajući putnička vozila na prijelaz Šid-Tovarnik. Preporuka je da se alternativno koriste i prijelazi Bačka Planka i Sot kod Iloka, te Bogojevo kod Erduta i Bezdan na sjeveru.

Na autocesti A2 Zagreb-Macelj kolona je između naplatnih postaja Trakošćan i graničnog prijelaza Macelj u smjeru Slovenije, dok kod naplatnih postaja Lučko u oba smjera (A1) nema dužih čekanja.

Jak vjetar otežava promet

Zbog vjetra, na dionici autoceste A7 Draga-Šmrika i dionici Jadranske magistrale između Bakra i Novog Vinodolskog (DC8) zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Kolnici su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski u većem dijelu zemlje, a mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Jak vjetar puše na dionici autoceste A1 između vijadukta Božići i prolaza Vučipolje gdje se vozi uz ograničenje brzine od 40 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče, A6 Rijeka-Zagreb te Paški most i Most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku otvoreni su za sve skupine vozila, a trajekti plove prema redu plovidbe, izvijestio je u nedjelju ujutro Hrvatski autoklub (HAK).
HAK podsjeća vozače da i tijekom dana u uvjetima smanjene vidljivosti voze s upaljenim dnevnim svjetlima, bez obzira na ljetno računanje vremena.

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će danas od 12 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).

Na državnoj cesti DC214 Županja-Gunja u mjestu Bošnjaci promet teče usporeno, zbog prometne nezgode.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Pula-Mali Lošinj-Zadar, a trajekt na liniji 433 Zadar – Sestrunj – Zverinac – Molat isploviti će u 11, umjesto u 10 sati. (24sata.hr)

Facebook Comments