U Istri su naleti vjetra brzine 130 km/h rušili čak i stabla!

Najjači udari vjetra izmjereni su u Dajli (125 km/h), Novigradu (106 km/h) i Poreču (82 km/h). Vjetar je lomio grane, a srušeno je i nekoliko stabala. Materijalna se šteta još utvrđuje.

Baš kao što je i prognozirano, izražena hladna fronta noćas je pogodila veći dio Istre. Posebno je opasno bilo na zapadu poluotoka gdje je naglo zapuhala olujna tramontana. Udari vjetra pritom su dostizali i 130 km/h, javlja IstraMet.

Vjetar je mjestimice bio toliko snažan da je rušio i stabla, a najjači udari zabilježeni su u Dajli (125 km/h), Novigradu (106 km/h) i Poreču (82 km/h).

Što se tiče oborina, kao i kod prošlih ovoljetnih fronti nisu zabilježene značajnije količine. Do 2 sata ujutro prema našim meteorološkim postajama obilnija kiša pala je jedino na Umaštini (32 mm) i Rovinjštini (23 mm).

U idućim satima, piše IstraMet, te u nedjelju ujutro slijedi novo zbrajanje šteta koje će zasigurno lokalno biti velike. Vjetar je prema informacijama s terena ponovno iznenadio dobar dio građana, nautičara te turističkih djelatnika koji se nisu pripremili za oluju. (24sata.hr)

 

Facebook Comments