Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Beograd preko noći povukao cjelokupno osoblje ambasade u Skoplju, nitko ne zna zašto!

MSC_2014_Dacic_Mueller_MSC2014 1

ŠTO SE DOGAĐA IZMEĐU SRBIJE I MAKEDONIJE? Beograd preko noći povukao cjelokupno osoblje ambasade u Skoplju, nitko ne zna zašto!

Cjelokupno osoblje Veleposlanstva Republike Srbije u Skoplju pozvano je na konzultacije u Beograd, javljaju srpske agencije.

Makedonsko ministarstvo vanjskih poslova potvrdilo je da je dobilo notu srpskog ministarstva vanjskih poslova, u kojoj su obaviješteni kako je osoblje Veleposlanstva pozvano na konzultacije, no nije naveden razlog zašto.

– Ministarstvo vanjskih poslova nije upoznato s razlozima ove odluke i stoga uspostavlja komunikaciju s MVP Srbije. U skladu s relevantnim odredbama Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, institucije Republike Makedonije preuzimaju mjere za zaštitu sigurnosti i integriteta Veleposlanstva Srbije u Skoplju, navodi se u priopćenju makedonskog ministarstva.

Televizija Telma prenosi kako je srpsko veleposlanstvo zamolilo makedonske vlasti da pojaćaju osiguranje zgrade u Skoplju.

Svi prozori na zgradi ambasade su zamračeni, javljaju makedonski mediji, a srpska veleposlanica u Skoplju odbila je dati izjavu za medije, upućujući ih na ministarstvo vanjskih poslova Srbije.

RTS navodi kako će ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić tokom dana medijima dati detaljno objašnjenje za ovaj potez. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments

Posljednje objavljeno

Sudar vlaka i automobila -unatoč zabrani i spuštenom braniku vozač automobila nije se zaustavio

OgPortal

Austrija će zajedno s Izraelom i Danskom proizvoditi vlastito cjepivo; Kurz: Ne želimo se isključivo oslanjati na EU

OgPortal

Neispravnost električnih instalacija je uzrok požara kuće u Sjeničaku Lasinjskom

OgPortal

Video koji je šokirao milijune: Stjuardesa ‘rastavila‘ svoje lice pa otkrila sasvim drugu ženu!

OgPortal

Ogulin i danas bez novozaraženih

OgPortal

U razvijenim zemljama raste prihvaćenost cjepiva

OgPortal