Savjetnika Dinama napadači su dočekali u Vidovićima, a na njega su zapucali čim je izašao iz automobila

ZDRAVKO MAMIĆ PROPUCAN KOD TOMISLAVGRADA Savjetnika Dinama napadači su dočekali u Vidovićima, a na njega su zapucali čim je izašao iz automobila

Savjetnik Dinama Zdravko Mamić u utorak prijepodne propucan je u okolici Tomislavgrada. Mamić je kolima Hitne pomoći prevezen u obližnji Dom zdravlja gdje su mu liječnici sanirali prostrijelnu ranu natkoljenice te ga pustili na kućno liječenje.

Mamić je u Hercegovini bio zbog godišnjice smrti svog oca, a iako su prvotne neslužbene informacije govorile da je do napada došlo u Zidinama, neposredno nakon što je u društvu 40-ak članova obitelji izašao iz tamošnje kapelice u kojoj je održana misa zadušnica, prema najnovijim informacijama, do kojih su došle Sportske novosti, do napada je došlo u zaseoku Vidovići.
U Vidoviće, mjesto u kojem je njegov otac preminuo od srčanog udara, Mamić se s nekolicinom prijatelja zaputio nakon mise u Zidinama, a u natkoljenicu je ustrijeljen čim je izašao iz automobila.

Dočekala su ga dva maskirana napadača, a očevici kažu da se čulo više pucnjeva, ali da ga je samo jedan pogodio. Metak nije pogodio kost.

Napadači su pobjegli i policija za njima traga.

Iz MUP-a Hercegbosanske županije potvrdili su da provode opsežnu potjeru za počiniteljima.

Kako je za Hinu potvrdio ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević, više policajaca traga za počiniteljima, a u potjeru za njima bit će uključeni policijski psi i specijalni timovi iz Bihaća.

Očevici su vidjeli dvije osobe kako bježe nakon što je ustrijeljen Mamić. Nije međutim poznato jesu li obojica bili napadači, a istražitelji na licu mjesta utvrđuju iz kojega je oružja pucano. Policiji su iskaz dali i Mamićeva supruga te vozač koji su bili s njim u vrijeme incidenta.

Inače, mjesto na kojem je izvršen napad na Zdravka Mamića nalazi se na vrlo nepristupačnome terenu. Zaseok Vidovići u Zidinama je u blizini granice s Republikom Hrvatskom.
Zdravko Mamić u izjavi za Fenu kratko je kazao kako je izbjegao pogibelj i kako je sve u redu, a o mogućem počinitelju i okolnostima nije želio razgovarati.

Portal bljesak.info navodi da je cijeli Tomislavgrad pod policijskom opsadom.

Napad je za Hinu potvrdio i glasnogovornik MUP-a Hercegbosanske županije Ivica Vrdoljak.

– Osjetio je snažnu bol u predjelu noge kao da ga je nešto opeklo – rekao je Vrdoljak. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments