Put između Pekinga i Šangaja prevalit će za manje od četiri sata, a vozit će i do 350 kilometara na sat

NAJBRŽI VLAK NA SVIJETU OPET VOZI Put između Pekinga i Šangaja prevalit će za manje od četiri sata, a vozit će i do 350 kilometara na sat
Nakon šest godina pauze u Kini će opet voziti najbrži vlakovi na svijetu u redovnom željezničkom prometu, objavio je BBC.

Prikladnog naziva Fuxing, u slobodnom prijevodu “pomlađeni”, ovi će vlakovi 1300 kilometara dugu liniju između Pekinga i Šangaja prelaziti za gotovo jedan sat brže nego je to dosad bio slučaj. Kako trenutno najbrži vlak tom linijom prođe za 4 sata i 48 minuta, može se pretpostaviti da će ukupno vrijeme putovanja biti kraće od četiri sata, dakle brže od 325 km/h u prosjeku.

Trenutno na toj liniji vlakovi voze maksimalnom brzinom od 300 km/h, dok će ubuduće voziti i do 350 kilometara na sat. BBC dodatno napominje da će od 21. rujna sedam vlakova imati dozvolu da voze uvećanim brzinama.

Inače, linija brze željeznice između Pekinga i Šangaja izgrađena je strelovitom brzinom između 2008. godine kada su počeli radovi i 2011. kada su vlakovi počeli redovno voziti.

U samom startu vlakovi su već tada vozili brzinama do 350 km/h, ali je to zbog zaredalih nesreća, naročito one u Wenzhouu u kojoj je u sudaru dva brza vlaka (iako pri brzini manjoj od 100 km/h) poginulo 40 osoba, ograničeno na 300 kilometara na sat. Kako bi se ovaj put osiguralo da ne dođe do takvih nesreća, vlakovi su opremljeni novim sustavom koji će u hitnim situacijama automatski usporiti i zaustaviti vlak.

Kina prema nekim procjenama ima već 20 000 kilometara željezničkih pruga na kojima voze superbrzi vlakovi (dakle, prosječnim brzinama većim od 200 km/h), što je više nego sve ostale države svijeta imaju zajedno. U planu je izgradnja još barem 10 000 kilometara pruga za brze linije, a Kineska željeznička korporacija u bliskoj budućnosti planira povećati brzine na nekima od njih i do 400 km/h.
Inače, najbrži vlak na svijetu je japanski maglev L0 serije koji je prije dvije godine postigao brzinu od 603 km/h na testiranju. Očekuje se da će ti vlakovi prometovati novom Chuo Shinkansen linijom između Tokija i Osake. Njezin bi prvi dio, od Tokija do Nagoye, trebao biti otvoren 2027., a vlakovi bi tom linijom trebali voziti brzinama i do 505 km/h. (jutarnji.hr)

 

 

Facebook Comments