‘Svaku večer viđamo ilegalne migrante, pune su ih šume, a policija nas uvjerava da je sve pod kontrolom’

MJEŠTANI NUŠTRA U STRAHU ‘Svaku večer viđamo ilegalne migrante, pune su ih šume, a policija nas uvjerava da je sve pod kontrolom’
Mještani općine Nuštar strahuju od novog izbjegličkog vala jer smatraju da je broj ilegalnih ulazaka u zemlju znatno veći nego što se službeno prikazuje pošto gotovo svakodnevno u blizini svojih kuća viđaju migrante, javlja HRT.

Susreti s njima postaju sve češći na tom području, a mještani svako malo na svojim posjedima zatječu skupine migranata.

-Otišao sam u kuću po telefon, upalio bljeskalicu i vidim u koprivama čuči jedan. Zvao sam šogora pa smo zvali policiju – kazao je jedan od mještana.

Neki stanovnici kažu da gotovo svaku večer viđaju migrante ispred svojih kuća, no policija ih uvjerava da je sve pod kontrolom.

– Svaku večer nam prolaze ti migranti. Neku večer su nam došli dva metra od kuće i strah nas je. Pune šume migranata, a država samo taji i od mještana sakriva – požalili su se.

Iz policije navode da razloga za brigu nema.

– U ovom trenutku nema govora o novom migracijskom valu. Dapače, sukladno informacijama, prisutan je trend pada broja ilegalnih migranata na tzv. balkanskoj ruti, posebice u Srbiji, stoji u priopćenju MUP-a.

No, mještani općine Nuštar ipak su sumnjičavi, smatraju da je situacija mnogo ozbiljnija, javlja HRT. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments