Šokirana žena skočila u Dunav za dječakom, a baka je vrištala

Baka, majka i dijete šetali su uz obalu Dunava u Vukovaru. Iz neutvrđenog razloga dječak se otklizao niz strmu zidanu obalu Dunava i završio u brzoj rijeci. Šokirana, za njim je skočila majka. Šoirana žena skočila u Dunav za dječakom, a baka je vrištala Baka, majka i dijete šetali su uz obalu Dunava u Vukovaru. Iz neutvrđenog razloga dječak se otklizao niz strmu zidanu obalu Dunava i završio u brzoj rijeci.
Dunav je na tom dijelu gdje je dječak upao vrlo brz. Nažalost, majka nije uspjela dostići dijete jer se i ona utopila, odnosno nestala ispod površine vode.
Sav je taj užas na obali gledala starija žena za koju policija pretpostavlja da je baka djeteta i majka nestale žene. Ona je vriskom i pozivanjem u pomoć dozvala ribiče koji su se nalazili stotinjak metara dalje te koji su pozvali policiju i pomoć jer u tom trenutku više nisu vidjeli ni jedno tijelo u Dunavu.
Tijelo nesretnog djeteta ubrzo je pronađeno dvjestotinjak metara dalje od mjesta gdje je upalo u vodu. Djelatnici Hitne medicinske pomoći, koji su također odmah stigli, pokušali su reanimirati nesretnog dječaka, no nažalost bez uspjeha. Dječak je odvezen u vukovarsku bolnicu na patologiju, gdje će biti obavljena obdukcija kako bi se barem djelomično uspjelo utvrditi kako je i zašto upao te se utopio u rijeci.
Stigli su na mjesto tragedije i vukovarski ronioci koji su, metar po metar, drzeći se za užad na obali, kako ih ne bi odnijela vodena struja, pretraživali uzak pojas korita Dunava uz obalu. Dunav su pretraživali i djelatnici Gorske službe spašavanja te policija u svojim plovilima.
– Možemo potvrditi jedino da je pronađeno mrtvo tijelo četvorogodišnjeg djeteta te da tragamo za još jednim tijelom. Žena koja je očevidac događaja pod velikim je šokom i stresom te se od nje ne mogu trenutačno dobiti informacije koje bi značajno pomogle istrazi. Vjerujemo da se radi o jednoj obitelji, baki, majci i unuku, ali to još istražujemo – rekao je kratko glasnogovornik vukovarsko-srijemske PU Domagoj Džigumović.
Navodno je cijelo vrijeme u policiji baka ponavljala ‘moje drugo dijete’ tako da se ne zna što govori niti na koga misli. Potragu je otežavala jaka struja, ali i niz brodskih barži koje se nalaze na tome dijelu obale. Ondje se nalaze i nakupine granja tako da voda tijelo može odvući bilo gdje.
U Vukovaru su svi potreseni strašnom tragedijom. Prolaznici su  dolazili na obalu Dunava ne bi li ikako pomogli spasiocima u pronalasku tijela nestale žene.
Tragedije na Dunavu odnose živote
Inače, prije četiri godine majka (29) utopila se u Dunavu kraj Iloka spašavajući sina. U čamac u koji se ukrcalo devetero ljudi – tri bračna para s troje djece – naglo je počela ulaziti voda.
Pretpostavlja se da se pri izbacivanju vode i u panici koja je nastala čamac prevrnuo samo 15 metara od obale. Nažalost, prevrtanje je bilo kobno za majku (29). Šestogodišnjak je nestao pod površinom rijeke, a majka je navodno krenula za njim te joj je u toj strci pozlilo i srce joj je otkazalo. Suprug i prijatelj zaplivali su prema njoj i nestali. Svi su se sjurili u pomoć. Dječaka su pronašli nakon nekoliko minuta zakvačenog za grane na dnu rijeke. Njegov stariji brat (10) uspio je doplivati do obale.
Tragedija je i 2010. godine potresla Vukovar. Tad se dječak (10) igrao sa starijim bratom na splavi i pao u rijeku. Ronioci specijalne policije našli su ga mrtvog. Svemu je tad svjedočio Vlado Knezović, koji je bio na obali i čuo zapomaganje dječakova starijeg brata.
– Nisam znao što se točno dogodilo i pojurio sam što sam brže mogao. Nažalost, dječaka nismo mogli pronaći – priča Knezović. Prolaznici su rekli da je dječak nakon pada u vodu jednom na trenutak uspio izroniti, no nakon toga je potonuo. Tvrde i da je rijeka upravo na tom dijelu izrazito brza i puna virova te da je bila mala šansa da uspije isplivati bez nečije pomoći. Da je Dunav brza rijeka potvrdio je i iločki profesor tjelesnog Željko Sladetić.(24sata)
Facebook Comments