Očekuje se dolazak kanadera, a gasiteljima je tijekom noći išlo na ruku i vrijeme

VATROGASCI OBRANILI KUĆE KOD OMIŠA, POŽAR STAVLJEN POD NAZOR! Očekuje se dolazak kanadera, a gasiteljima je tijekom noći išlo na ruku i vrijeme

>>> NOVO 7.10 Posljednja vijest iz Krila Jesenica glasi da su kuće obranjene i da je požar stavljen pod nadzor. Dalmatinski portal piše da je iza vatrogasca bila burna noć i da je na opožarenom području bilo oko 200 vatrogasaca. Tijekom jutra očekuje se pomoć kanadera.
Sreća je što je tijekom noći oslabjelo jugo, koje je znatno otežavalo gašenje požara, piše HRT. Zbog požara, zatvorena je Jadranska magistrala  od Strožanca do Omiša. Požar između Krila Jesenice i Gornje Podstrane zahvatio veliki prostor i dug je nekoliko kilometara. Po riječima vatrogasaca vatreni plamenovi nošeni vjetrom povremeno su bili visine i do desetak metara.
——————————–

>>> NOVO 2:10 Požar koji je u četvrtak navečer buknuo na području Krila Jesenice, istočno od Splita, tijekom noći se nošen jakim vjetrom rasplamsao u smjeru Gornje Podstrane te se do jutarnjih sati očekuje i dolazak 100 vojnika koji će pomoći u gašenju, doznaje se u noći s četvrtka na petak u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

Također su iz šibensko-kninske i dubrovačko-neretvanske županije u noći s četvrka na petak upućene vatrogasne snage kao pomoć gasiteljima na požarištu između Krila Jesenice i Gornje Podstrane te se očekuje kako će do jutra na gašenju požara, uključujući i 100 vojnika, biti angažirano ukupno oko 300 gasitelja, rekli su u Županijskom vatrogasno-operativnom centru u Splitu.

Dodali su kako je požar između Krila Jesenice i Gornje Podstrane zahvatio veliki prostor i dug je nekoliko kilometara. Po riječima vatrogasaca vatreni plamenovi nošeni vjetrom povremeno su visine i do desetak metara.

Vatra potpomognuta jakim jugom nešto poslije 22 sata stigla je do zapadnog dijela Podstrane i Bajnica, gdje nema stambenih objekata. Kuće u Krilu Jesenice više nisu ugrožene.

Glavni županijski splitsko-dalmatinski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina izvijestio je da se vatrogasne snage raspoređuju u smjeru Gornje Podstrane kako bi formirale liniju obrane i spriječile daljnje širenje vatrene stihije.

“Pokušat ćemo do jutra ovaj požar staviti pod kontrolu, a ako ne uspijemo onda ćemo u petak ujutro tražiti pomoć kanadera”, rekao je Glavina.

Prema izvješću Hrvatskog autokluba, zbog ovog je požara zatvorena Jadranska magistrala (DC8) od Strožanca do Omiša. Obilazak je županijskom cestom ŽC6142 i državnom cestom DC70 Strožanac-Žrnovnica-Tugare-Omiš i obratno. (jutarnji.hr)

Facebook Comments