To je neobičan potez, iznenađeni smo povezivanjem ovakvih dviju stvari…’

MARTINA DALIĆ O MAĐARSKOJ BLOKADI HRVATSKOG ULASKA U OECD ‘To je neobičan potez, iznenađeni smo povezivanjem ovakvih dviju stvari…’

Ministrica gospodarstva i potpredsjednica Vlade Martina Dalić u subotu je komentirala mađarsku blokadu ulaska Hrvatske u Organizaciju za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) zbog odnosa prema MOL-u i Zsoltu Hernadiju.

– To je odluka mađarske države i ne mogu tu puno komentirati. To je neobičan potez i iznenađeni smo povezivanjem ovakvih dviju stvari. Uvjerena sam da ćemo problem riješiti na bilateralan način s Mađarskom, rekla je Dalić, koju je citirala televizija N1.

Koje su moguće posljedice takve blokade?, pitali su je novinari.

– Hrvatska ima cilj postati članicom OECD-a, to je organizacija čije su članice gotovo sve države EU i najbogatije zemlje svijeta. OECD vidimo kao organizaciju kroz koju možemo još snažnije postizati naše interese. Mi ćemo ustrajati na ostvarivanju cilja, izjavila je.

Kratko je rekla i da se uskoro očekuje i zakon o simbolima totalitarnih režima.

– Neki simboli koji se posljednjih dana spominju su nedvojbeno i nedvosmisleno simboli totalitranih i fašističkih režima koji su u jednom periodu nastajali i živjeli na ovim prostorima. Naš cilj je okrenuti se budućnosti i graditi državu koja će biti priznata članica zajednice suvremenih i suverenih država. Želimo da Hrvatska postepeno, ali sigurno korača ka vrhu država EU, a ne da se kontinuirano pokazuje na dnu, rekla je Dalić. (jutarnji.hr)

 

Facebook Comments