Divjak: O Povjerenstvu će sutra govoriti premijer

Ohrabrena sam pozitivnim reakcijama učitelja i profesora na najavu uvođenja novosti u škole poput informatike, istaknula je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na predstavljanju svojih prvih 100 dana u Ministarstvu.

Članovi stručnih radnih skupina pozvani su na nastavak rada na reformi. Od 357, zasad ih se odazvalo njih 220, dok ih je 4-5 odbilo sudjelovati. Okuljanje stručnih radnih skupina iznimno je bitan korak u tome da se uspije. Očekujte stručnost, entuzijazam i otvorenost za suradnju, rekla je.

Što će biti s Posebnim stručnim povjerenstvom za provođenje Strategije obrazovanja, reći će sutra premijer Andrej Plenković, rekla je.
Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar rekao je da upitnik koji je Ministarstvo znanosti i obrazovanja poslalo bivšim članovima Ekspertne skupine za cjelovitu kurikularnu reformu, u kojem ih se pita jesu li spremni nastaviti s radom, nije odobrenje tim ljudima da mogu dalje raditi, već samo traženje informacije o zainteresiranosti za nastavak rada. (hrt.hr)

 

Facebook Comments