Nin bez pitke vode; oko Zadra angažiran Protupoplavni vod HV-a

U poplavljenom povijesnom gradiću Ninu situacija se polako normalizira. Došla je struja, no voda i dalje nije za piće pa se preporučuje njezino prokuhavanje dok ne dođu stručnjaci koji će provjeriti njezinu ispravnost.

Škola i vrtići i dalje ne rade. Do Solane u kojoj je potpuno uništena ovogodišnja berba soli ponovno se može cestom jer se razina vode povukla. Tijekom dana u gradu bi trebao biti postavljen i ponton za pješake.
Zadar: voda je opet za piće; rade škole, vrtići i bolnice, šteta višemilijunska

U Zadru je sinoć održan sastanak Kriznog stožera vezano za sanaciju štete nakon nevremena i poplava. Voda se ponovno može upotrebljavati za piće. Škole, vrtići i bolnica ponovno redovito rade, sva je voda ispumpana. Šteta je višemilijunska. Građani mogu prijaviti štetu.

Hrvatski Crveni križ poslao je 50 isušivača prostora. Koristit će se u objektima koji su iznimno važni za funcioniranje lokalne zajednice, poput bolnice, škola, vrtića, ambulanti itd.

U Zadar su stigli ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić. Na poplavljenom području oko Zadra angažiran je jedan Protupoplavni vod PP NOS OS RH, u pripravnosti je 369 pripadnika Hrvatske vojske, priopćio je MORH. (hrt.hr)

 

Facebook Comments