Vapaj SDP-ovih gradonačelnika: Spustite se iz oblaka!

Nakon što se u SDP-u počeo spominjati opoziv predsjednika Davora Bernardića, ali i izbacivanje njegovih kritičara, pismo su vrhu stranke poslali SDP-ovi gradonačelnici
U pismu upućenim vrhu stranke, koje tportal ima u posjedu, petero SDP-ovih gradonačelnika, među kojima su gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, te gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić, pozivaju na razgovor unutar stranke, a ne obračun preko medija.
SDP, pišu u pismu, svoje djelovanje i rad među građanima temeljio je uvijek na bogatom unutarnjem demokratskom dijalogu, transparentnom i pravednom sustavu izbora svog vodstva i upravljačkih tijela te iskrenom i odgovornom komuniciranju s građanima. ‘Zahvaljujući dosljednoj primjeni najviših demokratskih standarda, uživali smo i ugled u javnosti te predstavljali pozitivan uzor, kojem druge političke opcije nisu mogle konkurirati. Nažalost, tu slavnu tradiciju i pozitivnu praksu svojim djelovanjem zlouporabili su neki članovi SDP-a, koji pripadaju najužem vodstvu naše stranke. Svaka minuta ili sekunda provedena u razgovoru s novinarima koja je potrošena na javnu unutarstranačku raspravu, a ne kritiku pogrešnog smjera u kojem Hrvatsku vodi aktualna vlast pod vodstvom HDZ-a, promašaj je i pogreška tragičnih razmjera. Neprihvatljivo je stranačke kolege javno prozivati i tjerati iz stranke kao višak’, poručuju gradonačelnici u pismu.
Stoga SDP-ovi gradonačelnici pozivaju predsjednika stranke Davora Bernardića, Predsjedništvo i zastupnike da na stranačkim tijelima iskažu svoje mišljenje o budućnosti socijaldemokracije u Hrvatskoj i smjeru u kojem mora ići u budućnosti. ‘Javnu pozornicu i svjetla reflektora iskoristite za promoviranje naših ideja i stavova o pravednijem i poštenijem društvu koje zajednički želimo graditi, kao i za javno prozivanje konkurenata koji takvo solidarno i egalitarno društvo žele poništiti. Politika se živi s ljudima i među ljudima. Spustite se iz oblaka među nas, obične članove, simpatizere, birače i poslušajte što govorimo’, poručuju u pismu.

Facebook Comments