Bernardić: Imam potporu Predsjedništva SDP-a osim Grbina i Glavaševića

Na sastanku Predsjedništva SDP-a predsjednika stranke Davora Bernardića poduprli su svi osim Peđe Grbina i Bojana Glavaševića. Kazao je i da će od Glavnog odbora u subotu tražiti raspravu o tome ima li on povjerenje. Odbor će tajno glasovati ima li on povjerenje.
Negativno je odgovorio na novinarsko pitanje jesu li donijeli odluku o izbacivanju iz stranke Miranda Mrsića i Milanke Opačić, kako je to zatražio zagrebački SDP. “Predsjedništvo SDP-a nije o tome raspravljalo. Predsjedništvo će nastaviti zasjedanje jer je puno stvari na dnevnom redu, a jedna od njih koja zanima hrvatsku javnost je Agrokor”, kazao je Bernardić.
Pozvao je HDZ i predsjednika te stranke i premijera Andreja Plenkovića da što prije na dnevni red i glasovanje stave istražno povjerenstvo o Agrokoru pa će, kako je rekao, “tada Ivica Todorić i Plenković zajedno moći svjedočiti o noćnim sastancima u Vladi te u toj skupoj ‘brakorazvodnoj parnici’ između Agrokora i HDZ-a koja svaki dan nečinjenja i skrivanja informacija sve više košta hrvatske građane.”
Na novinarsko pitanje o odluci SDP-a Krapinsko-zagorske županije, koji je uz ostalo zatražio da se na stranačkoj konvenciji u prosincu tajnim glasovanjem odluči i o točki dnevnog reda o povjerenju Bernardiću, odgovorio je da će na Glavnom odboru dati i tražiti povjerenje i za tu točku dnevnog reda. Rekao je i da će na temelju odluke SDP-a te županije i Siniše Hajdaš Dončića raspravljati i u nastavku sjednice Predsjedništva.
Bernardić je ustvrdio da će se sve unutarstranačke stvari rješavati unutar stranke sukladno Statutu SDP-a i Poslovniku Glavnog odbora. Nije decidirano odgovorio na novinarsko pitanje kako će glasovati o zahtjevu zagrebačkoga SDP-a da se iz stranke isključe Mrsić i Opačić. “Dopustite da o unutarstranačkim pitanjima raspravljamo unutar stranke, a ne zabavljamo javnost”, rekao je.
Istaknuo je i da je njegov zadatak vratiti jedinstvo i prosperitet SDP-u, jer je , uvjeren je, jedino jak SDP je alternativa za Hrvatsku koja zemlji opet može vratiti nadu. Ja nisam sudac, ja sam trener. “Moj zadatak je uigrati najbolje momčad, uvesti reda i pobijediti na izborima kako bi Hrvatska dobila šansu da ljudi iz nje više ne iseljavaju”, istaknuo je.
Vezano uz zahtjeve za izbacivanjem iz stranke Opačić i Mrsića rekao je da je stranci nanesena velika šteta, ali je zatražio i da članovi Predsjedništva SDP-a, na zahtjev i Krapinsko-zagorskog SDP-a, rasprave i o toj odgovornosti.
Ostojić: Mrsić i Opačić nanijeli su štetu stranci
Potpredsjednik stranke Rajko Ostojić rekao je da je Predsjedništvo SDP-a donijelo jedinstven zaključak da su Mrsić i Opačić svojim neprimjerenim istupima nanijeli štetu stranci i izazvali destrukciju. Najavio je da će Predsjedništvo stranke na idućoj sjednici raspravljati o eventualnim disciplinskim postupcima “protiv svih članova koji su bili navedeni”.
Grbin: Zatražio sam da Predsjedništvo raspravlja i o mojoj odgovornosti
Potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je da je na Predsjedništvu stranke zatražio da se, uz Milanku Opačić i Miranda Mrsića, odlučuje i o njegovoj odgovornosti.
“Predloženo je sankcioniranje za Opačić i Mrsića. Kada sam shvatio da ih se planira isključiti, ako ne već danas, a onda u subotu ili koji dan nakon toga, zatražio sam, budući da smatram da u mojim izjavama nema bitnih razlika u odnosu na njihove, da stranka odlučuje i o mojoj odgovornosti”, rekao je Grbin novinarima nakon što je izašao sa sjednice Predsjedništva.
Opačić: Ako će SDP biti snažniji nakon izbacivanja mene i Mrsića, onda je to dobra odluka za SDP
Opačić je danas, prije Predsjedništva, izjavila: “Ukoliko će SDP biti snažnija i bolja stranka nakon izbacivanja mene i kolege Mrsića, onda je to dobra odluka za SDP. Svima koji govore da sam ja digla glas zbog toga što želim neku funkciju, samo ću radi javnosti reći da mi ne pada na pamet kandidirati se niti za jednu fuknciju. Meni je u interesu da SDP bude bolja, jača i snažnija stranka, koja ima vrlo jasno artikulirane stavove u odnosu na ovo što imamo danas”.
Ivo Jelušić je kazao da se unutarstranački izbori održavaju unutar pet mjeseci od lokalnih izbora. “Svi znaju da će se to dogoditi. Pitanje je samo točnih termina. Krenula je već  ozbiljna kampanja. Neki su svoju kandidaturu najavili prije dva mjeseca, a neki ovih dana.  U  svakom slučaju bit će interesantno. Bit će puno kandidata”.(hrt)
Facebook Comments