Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Priču s Marićem prošli smo prije pola godine, on se nije bavio izvješćima dok je radio u Agrokoru!’

PLENKOVIĆ ‘Priču s Marićem prošli smo prije pola godine, on se nije bavio izvješćima dok je radio u Agrokoru!’
Premijer Andrej Plenković položio je jutros lovorov vijenac na spomen-ploču na zgradi Vlade RH u povodu 26. obljetnice raketiranja Banskih dvora.
Tom prilikom ponovio je kako će se Vlada o revidiranom financijskom izvješću Agrokora očitovati nakon objave konsolidacije koja će pokazati stanje Agrokor grupe na kraju 2016. godine, piše N1.

– Mi smo jučer vrlo jasno rekli da ćemo pričekati izvješće i kad ga proučimo, dat ćemo komentar. Možemo reći da se pokazuje ključnim i nužnim da je izvanredna uprava angažirala jednu od četiri najvažnije revizorske kuće PwC i da će ovi podaci biti korisni u procesu restrukturiranju.

Upitan za odgovornost ministra financija Zdravka Marića s obzirom na njegovu prošlost u Agrokoru, Plenković je ponovio da je Marić ministar u Vladi koji se nije bavio izvješćima dok je bio tamo i tu smo priču prošli prije pola godine.

Što se tiče pregledavanja njegova mobitela i e-maila, premijer je rekao da nije siguran da bi to dopustio, a što se tiče pitanja je li naložio da se pregleda i one izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, odgovorio je niječno dodavši da je napravljeno onako je to zatraženo na zahtjev Vlade. (jutarnji.hr)