NINA KULUZ OSUĐENA NA TRI GODINE I ČETIRI MJESECA ZATVORA Oduzeta joj je i roditeljska skrb, a mora platiti i pozamašnu cifru

Na bezuvjetnu zatvorsku kaznu od 3 godine i 4 mjeseca osuđena je u Torinu Hrvatica Nina Kuluz zbog ilegalnog odvođenja sina Cesarea Avenatija iz Italije.
Osim kazne zatvora, određeno je kako ocu dječaka Alessandru Avenatiju mora platiti 50.000 eura naknade štete za godine koje je proveo u potrazi za sinom dok je ona bila u bijegu u Hrvatskoj i BiH, piše Slobodna Dalmacija.
Također joj je nakon odluke o krivnji potpuno oduzeta roditeljska skrb, čime je izmijenjena odluka talijanskog suda iz 2012. godine kojom su majka i otac imali pravo na zajedničku roditeljsku skrb.

Presuda je nepravomoćna te se očekuje kako će se na nju podnijeti žalbe. U slučaju da postane pravomoćna, ukoliko Nina Kuluz ne ode dobrovoljno na izdržavanje kazne u Italiju, protiv nje će se izdati europski uhidbeni nalog.

– Ne osjećam se sretnim niti da se radi o bilo kakvoj pobjedi. Ne želim da Nina ide u zatvor. Što se tiče same sudske odluke, najviše bih volio da ona dobrovoljno preda dijete jer bi to bilo od velikog utjecaja kod odluke o žalbi na presudu. Ako bi kazna bila smanjena ispod tri godine, Nina ne bi trebala ići u zatvor – kazao je Alessandro Avenati, otac Cesarea.(jutarnji.hr)

Facebook Comments