Marić: Odazvat ću se pozivu na svjedočenje, to je zakonska obveza

Ministar financija Zdravko Marić izjavio je u ponedjeljak u Vladi kako će se odazvati na svjedočenje u slučaju “Agrokor” ako bude pozvan, komentirajući najavu odvjetnika Ante Nobila da će ga pozvati kao krunskog svjedoka obrane.
“Dok su u tijeku postupci pred mjerodavnim institucijama, sigurno neću ulaziti ni u kakve komentare tih postupaka, a što se tiče pitanja (o pozivu za svjedoka) to je, među ostalim, i moja zakonska obveza. Tako da sigurno možete računati da ću se odazvati ako budem bio pozvan”, izjavio je Marić nakon sastanka u Vladi o sanaciji štete od poplava.
Na novinarski upit zašto tijekom rasprave u Hrvatskom saboru o povjerenju njemu kao ministru nije spomenuo da se sastao s Ivicom Todorićem, odgovorio je da je bio konzistentan u izjavama te da je u Saboru odgovarao na sva pitanja. “Što se tiče 17-satne rasprave u Hrvatskom saboru, znate da je to bila rasprava o povjerenju meni kao ministru financija i kako god mi okarakterizirali tu raspravu, ja sam kao ministar financija u Hrvatskom saboru gost. Ondje sam odgovarao na pitanja i rekao svoju uvodnu i završnu riječ. Odgovorio sam na sva pitanja i sve optužbe stavljene na moj račun i smatram da sam dokazao da su bili potpuno neutemeljeni”, rekao je.
Na tvrdnju novinara da nije spomenuo sastanak s Todorićem jer ga to nitko nije pitao, Marić je kazao da on to ne bi tako zaključio. “Vi se držite jednog detalja, jednog segmenta što se tiče jednog sastanka. Isto kao da me pitate za bilo koji drugi sastanak, zašto nisam prijavio da sam se našao s bilo kojim drugim hrvatskim gospodarstvenikom u proteklih godinu i pol dana”, rekao je Marić.(hrt.hr)
Facebook Comments