Izetbegović ponovio da je BiH ostavljena Erdoganu u amanet

Turski predsjednik Erdogan u Ankari je primio člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, koji je ponovio da je na samrtnoj postelji njegov otac Alija Bosnu i Hercegovinu ostavio u amanet turskome predsjedniku 2003., kad ga je došao posjetiti u bolnicu.

Erdogan je obećao kako će učiniti sve da Alijin amanet ispuni i da zajedno s braćom razvija Bosnu.

Turska pomaže izgradnju odnosa Bošnjaka s Hrvatima i Srbima i jačanje BiH kao države i to je pravi smisao “amaneta” kojim je Alija Izetbegović prije smrti zavjetovao sadašnjeg turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana, objasnio je Bakir Izetbegović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je u Turskoj boravio u radnom posjetu, a u Ankari je nazočio premijeri televizijskog serijala o njegovu ocu snimljenog u produkciji turske državne televizije TRT.

Da je Alija Izetbegović povjerio BiH u amanet Erdoganu njegov sin je izjavio i u povodu nedavne obljetnice očeve smrti čime je izazvao brojne negativne reakcije i osude.

Tuđman: Izetbegović nije želio otići na grob Ataturku

Miroslav Tuđman se ne slaže s izjavom Bakira Izetbegovića. U knjizi “Druga strana Rubikona – Politička strategija Alije Izetbegovića”, večeras predstavljenoj u Splitu, iznosi građu za razumijevanje Izetbegovićeva političkog djelovanja i filozofije. Bakir Izetbehović je izjavio, što je van svake političke pameti, da je Alija Izetbegović ostavio Bosnu u amanet Erdoganu, rekao je Tuđman.

O današnjim bošnjačkim liderima koji, prema mišljenju Tuđmana, naginju politici Erdogana i fundamentalističkom smjeru, govori i akademik Davorin Rudolf. On je izrazio bojazan da u perspektivi nećemo imati BIH kakvu danas poznajemo. A odgovornost je na bošnjačkoj eliti, kaže.

Sudionici večerašnje promocije suglasni su da će se tek vidjeti smjer u kojem će bošnjačke elite povesti Bosnu i Hercegovinu. (hrt.hr)

 

Facebook Comments