Walter Wolf oslobođen optužbi

 

Kanadski biznismen Walter Wolf, nakon punih 13 godina suđenja oslobođen je optužbi o poticanju na gospodarski kriminal.

Podsjetimo, Wolfa se teretilo da je kao predsjednik nadzornog odbora i stopostotni vlasnik tvornice KIO, 2003. za sebe zadržao 20 tisuća eura od prodaje poslovnog prostora u Srbiji. Taj novac je umjesto na račun tvornice uplaćen na Wolfov račun, međutim on tvrdi da ga nije zadržao već da ga je dao tadašnjem direktoru tvornice, sada pokojnom Ivi Maglici, za plaće radnicima.
Do procesa nije trebalo ni doći samo da je stečajni upravitelj KIO-a gledao svu dokumentaciju, naglasio je odvjetnik Nobilo. Ipak, proces je potrajao prilično dugo, a sada nakon oslobađajuće presude svi će troškovi, pa i oni Wolfovog dolaska iz Kanade u RH, pasti na teret suda.
Sud je zaključio da nije bilo dovoljno dokaza kojima bi se potvrdila optužnica da je taj novac Wolf zadržao za sebe.
Ova presuda došla je nakon što je Vrhovni sud ukinuo osuđujuću presudu iz 2008. Wolf je nepravomoćno tada dobio 2,5 godine zatvora. No, njegov odvjetnik Anto Nobilo se žalio Vrhovnom sudu koji je cijelu stvar vratio Županijskom na ponovno suđenje, a u ponovljenom, danas dovšenom postupku je oslobođen optužbi.
Kanadski poduzetnik koji se svaki puta odazivao na karlovačka ročišta, kazao je kako je optužba da je “ukrao” 20.000 eura bila smiješna i ponižavajuća za njega. Proces je, kaže nanio štetu njegovu brendu Walter Wolf zbog čega bi pojedinci mogli očekivati tužbe. On sam najavio je da će tužiti Republiku Sloveniju koja je suđenjem za Patriju također nanijela štetu ugledu brenda i njemu. Od Slovenije će tražiti 100 000 američkih dolara za naknadu štete.(radio-mreznica)

Facebook Comments