Aktualno OG sada Ogulin

I zamjenik gradonačelnika tražio odgovor o postupanju u slučaju Zdiška

Daniel Vukelja, zamjenik gradonačelnika Grada Ogulina, u par je navrata od policije tražio odgovor na pitanje vezano uz postupke nadležnih tijela u slučaju zagađenja izvorišta Zdiška u Turkovićima.  Prije šest dana poslao je sljedeći upit:

“Poštovani,

zanima me radi čega se ne postupa vezano za predmet trovanja izvora Zdiška u Ogulinu koji još uvijek nije riješen?

Prema saznanjima koje iz kontakta s građanima imam nikakvi izvidi ili druge aktivnosti nisu provedene. Ogulin je mali grad, a Turkovići još manje naselje, gdje svi sve znaju. Građani, a ja također, su mišljenja da niže navedeno očitovanje PU Karlovac nije drugo nego skrivanje nerada iza zakonskog članka, a možda i svjesno zataškavanje slučaja.

Da su privedeni vlasnik svinjogojske farme i njegovi zaposlenici i da je s njima obavljen obavijesni razgovor slučaj bi bio riješen u jednom danu.

Ne radi se ovdje o prometnom prekršaju, krivom parkiranju ili sličnom, krađi novčanika, nego o trovanju izvora, vode koju pije nekoliko stotina stanovnika pogođenih naselja, među kojima su djeca, dojenčad, stariji ljudi i bolesni.”

 

Iz Policijske uprave karlovačke dobio je odgovor, u kojem navode:
“Nastavno na Vaš upit koji ste dostavili MUP-u RH obavještavamo Vas da se nikako  ne radi od zataškavanju slučaja, već da policija kao što smo Vam i naveli u odgovoru od 28. rujna 2017. provodi izvide koji su sukladno odredbama Zakona o kaznenom postupku (čl. 206.f) tajni, te Vam shodno tome detalje ne smijemo iznositi.”

Podsjećamo, mještani Turkovića i drugih naselja i dalje se pitkom vodom opskrbljuju sa izvorišta Zagorske Mrežnice.