Vlada: Nije točno da Ante Ramljak ne može biti smijenjen

Jutarnji list objavio je ugovor o roll-up kreditu u Agrokoru, koji su potpisali ključni vjerovnici na čelu s fondom Knighthead. Ugovor u jednom dijelu Lex Agrokor stavlja “izvan snage” i kreditorima daje sve ovlasti u donošenju i provedbi nagodbe vjerovnika i restrukturiranju Agrokora, piše Jutarnji list.

Prema tim odredbama, plan restrukturiranja i nagodba vjerovnika ne mogu se donijeti bez odobrenja zajmodavaca, a hrvatska Vlada ne smije smijeniti Antu Ramljaka kao izvanrednog povjerenika ili glavnog savjetnika jer bi se to smatralo povredom Ugovora o kreditiranju, kako donosi Jutarnji list.

No, Ante Ramljak kaže kako to nije točno i da Vlada, odnosno Trgovački sud, mogu smijeniti njega ili bilo kojeg izvanrednog povjerenika u bilo kojem trenutku jer se imenovanje ili opoziv obavljaju isključivo u skladu sa Zakonom o postupku izvanredne uprave. Na napise su jednako reagirali i iz Vlade.

Vlada je priopćila kako nije točno da Vlada ili Trgovački sud ne mogu smijeniti, odnosno opozvati izvanrednog povjerenika Agrokora Antu Ramljaka, jer članak 15. Zakona o postupku izvanredne uprave kaže “Sud može opozvati izvanrednog povjerenika te imenovati novog u bilo koje doba na prijedlog Vlade RH”.

Ako Trgovački sud ili Vlada budu smatrali da izvanredni povjerenik ne radi svoj posao kvalitetno i profesionalno, na korist kompanije i njezinih vjerovnika, on može biti opozvan, stoji u priopćenju Vlade. (hrt.hr)

 

Facebook Comments