Aktualno Hrvatska i svijet Svijet

Kamionet se zaletio u gomilu biciklista pa se zabio u školski autobus, netko je otvorio i vatru, ima mrtvih i ranjenih

New york police

KAOS NA MANHATTANU Kamionet se zaletio u gomilu biciklista pa se zabio u školski autobus, netko je otvorio i vatru, ima mrtvih i ranjenih

Na području Manhattana u New Yorku, u relativnoj blizini Svjetskog trgovačkog centra, u utorak poslijepodne po lokalnom vremenu došlo je do incidenta u kojem je život izgubilo najmanje šest, a ranjeno je najmanje 11 osoba, izvijestili su lokalni mediji.

Prema prvim informacijama, zasad nepoznata osoba zaletjela se kamionetom u veći broj biciklista, a istovremeno je došlo i do pucnjave, no nije jasno tko je otvorio vatru. Kamionet se u konačnici zabio u školski autobus.

Na mjesto događaja upućene su brojne policijske snage, a u njujorškoj su policiji zasad samo potvrdili da je jedna osoba privedena te da incident zasad ne vode kao terorizam.

Lokalni mediji javljaju o više verzija događaja. Prema jednoj, navodno je došlo do svađe dvojice vozača, nakon koje je jedan od njih ušao u kamionet te se zaletio na nekoliko slučajnih prolaznika koji su vozili bicikle po ucrtanoj biciklističkoj stazi, dok je drugi otvorio vatru. Prema drugoj verziji, vatru je otvorio čovjek u vozilu.

S mjesta događaja stižu uznemirujuće snimke na kojima se vide neki od teško ozlijeđenih biciklista kako leže na tlu nakon što ih je pokosio kamionet.
Policija nijednu verziju nije potvrdila, a u ovakvim kaotičnim situacijama nije neuobičajeno da se pojavljuju različite, nerijetko kontradiktorne priče o okolnostima incidenta. (jutarnji.hr)

 


 

 

 

Posljednje objavljeno

Udruga “Drvo života” uključila se u projekt “Siguran dom”

OgPortal

Papa vodio misu sa zatvorenicima i izbjeglicama

OgPortal

Nedjeljom u 2: Tomislav Tomašević

OgPortal

U Beču uhićenja prosvjednika protiv epidemijskih mjera

OgPortal

Valent i Martin Sinković doveslali su do još jednog uspjeha u svojoj čudesnoj karijeri

OgPortal

Jelena Pavičić Vukičević pozitivna na koronavirus

OgPortal