PREDSJEDNICA ŽESTOKO KRITIZIRALA RAD VLADE: ‘Hrvatska stoji, drugi je prestižu! Tko i gdje donosi, odnosno, ne donosi odluke?’

“Predugo stojimo, a drugi nas prestižu, ili nam sve više odmiču”, kazala je predsjednica koja je otvoreno prokazala sve loše pokazatelje u ekonomiji i društvu.
“Mogu se složiti da vidim ljudski potencijal kao najveći problem Hrvatske. No pitanje koje se nameće je možemo li biti zadovoljni rezultatima savjetovanja? Možemo li ih povezati s politikama i reformama? Razmjenjujemo mišljenja i stajališta, ali moramo se upitati o njihovoj učinkovitosti”, rekla je Grabar Kitarović.
Predsjednica smatra da se moramo postaviti u kontekst okruženja želimo li imati objektivan pristup. “Naši rezultati dobivaju pravu vrijednost kad se uspoređujemo s pravom konkurencijom. Slijedom takvog pristupa možemo zaključiti kako slika nije blistava niti nam daje razloga za zadovoljstvo nego naprotiv, za nemir i tjeskobu. Za osjećaj potrebe za žurnim djelovanjem”, rekla je.Istaknula je da Hrvatska ima jednu od najlošijih stopa omjera izvoza u odnosu na BDP u srednjoj Europi.
“Gledamo li izvoz roba, bez usluga – taj je omjer još gori”, upozorila je. (net.hr)

Facebook Comments