Aktualno Hrvatska Hrvatska i svijet

Dalić i Kuščević odbacili kritike predsjednice Republike

martina.dalic

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić komentirala je izjavu predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, koja je u srijedu na savjetovanju ekonomista ocijenila da Hrvatska “stoji na mjestu” već 2,5 godine i da se ne donose odluke.

Nema straha i brige za djelotvornost odlučivanja u Vladi, rekla je Dalić navodeći kao primjer reakciju Banskih dvora na krizu u koncernu Agrokor. Ako govorimo o odlukama, još jednom bih ponudila argument kako i na koji način, kojom brzinom i odlučnošću Vlada donosi odluke, rekla je misleći na Vladine odluke donesene proljetos. Te odluke pokazuju brzinu reakcije Vlade na rizike koji su se nagomilali i koje smo opazili od mogućeg sloma Agrokora, kazala je.

Smatra kako se svi mogu složiti s ocjenom da bi mogući slom Agrokora, koji je sastavljen od više desetaka kompanija, bio jedna od najtežih kriza koja se Hrvatskoj mogla dogoditi zbog povezanosti koncerna s mnogobrojnim sektorima hrvatskog gospodarstva i zbog njegove veličine odnosno broja zaposlenih. Suočena s takvom krizom, neočekivanom krizom, sve ono što ste vidjeli proteklih mjeseci pokazuje da je Vlada znala odlučivati, brzo odlučivati, odlučivati na vrijeme. Stoga nema straha i nema brige za djelotvornost odlučivanja u Vladi, zaključila je Dalić.

Kuščević odbacio kritike predsjednice Republike

Ministar uprave Lovro Kuščević odbacio je kritike predsjednice Republike Hrvatske na račun Vlade RH. Predsjednica je domaću ekonomsku sliku opisala kao nimalo blistavu, poručivši da je rast BDP-a među najnižima u Uniji, dok je strukturne reforme nazvala apstraktnima.

Dobro je što predsjednica RH sagledava gospodarsku situaciju i upozorava na određene stvari koje, porema njezinu mišljenju, mogu biti bolje. No smatram da njezina kritika nije bila upućena ovoj vladi, već prethodnima koje nisu napravile ono što je potrebno da bi danas u državi bilo bolje, jer zaista – rezultati ove vlade vidljivi su i iz ovog proračuna te zaista mjesta takvoj kritici nema, izjavio je Kuščević.(hrt)

Posljednje objavljeno

MOJA PRIČA Dragica Luketić, predsjednica udruge ‘Radost’ iz Ogulina

OgPortal

Sufinanciranje troškova sterilizacije i kastracije pasa i mačaka

OgPortal

Organizirat će se punktovi za masovno cijepljenje

OgPortal

Greške s platformom Cijepise, Beroš: Isprike svima, sve ćemo još provjeriti

OgPortal

Zaplijenjena dva kilograma amfetamina i tisuću tableta MDMA

OgPortal

Kapsula Crew Dragon s posadom lansirana prema ISS-u

OgPortal